MHP Il Baskani Alicik, Açiklamasi Aydin Için 7 Eylül Bagimsizlik Mücadelesinin Zirvesidir

MHP Il Baskani Alicik, Açiklamasi Aydin Için 7 Eylül Bagimsizlik Mücadelesinin Zirvesidir

Aydin’in Aydin’in Yunan isgalinden kurtarilisinin 101. Yili dolayisiyla kutlama mesaji yayinlayan MHP Aydin Il Baskani Haluk Alicik; " 7 Eylül, efelerimizin ve efe ruhlu Aydinli hemserilerimin bagimsizlik mücadelesinin zirvesidir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydin Il Baskani Haluk Alicik, 7 Eylül Aydin’in Yunan isgalinden kurtulusunun 101. yildönümü dolayisiyla yayinladigi mesajda, "27 Mayis 1919 Yunanlilar tarafinda isgal edilen kentimiz, 3 Eylül Buharkent, 5 Eylül Kuyucak, Nazilli, Sultanhisar, 6 Eylül Kösk, Umurlu, Söke, 7 Eylül Efeler yani Aydin isgalden kurtuldu. Güzelhisar Aydin kentimizin Yunan isgalinden kurtulusu, efelerimizin bagimsizlik askinin hava, ekmek ve sudan daha kiymetli oldugunun tarihe kayit düsüldügü destandir. 7 Eylül 2022 Güzelhisar Aydin kentimizin 101. kurtulus yili. Gururla ve inançla kutluyorum. Baskomutanimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki sanli ordumuz ve kahraman efelerimizin tarihe yazdigi bu kahramanlik destanini gençlerimize mutlaka aktarmaliyiz. Tarihin derinliklerine inemeyenler, gelecek dünyasinda güvensizdir. Aydin Kentimiz ve ilçelerinin düsman isgalinden kurtulusunun 101. yildönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandirmaliyiz" ifadelerine yer verdi.

"Efelerimizden aldigimiz görevi eksiksiz yerine getirme gayretindeyiz"

Mesajinda ’Dijital Kent Aydin’ projesinden de bahseden Baskan Alicik, "101. kurtulus yilimizda, hemsehrilerimizin yasam kalitesini ve konforunu artiracak Dijital Kent Aydin projemiz ile etkili kati atik yönetim sistemleri, etkin bir toplu tasima ve bu toplu tasimaya ait mobil sistemler, çaga uygun e-belediye hizmetleri, basarili, planli, programli çevre yönetim sistemleri, çaga uygun kriz ve acil müdahale sistemleri, çaga uygun hizda iletisim olanaklari, kent hayatini vatandaslar ve turistler için kolaylastiracak uygulamalar, akilli sayaç sistemleri, akilli ulasim sistemleri, akilli kavsaklar, akilli atik toplama sistemleri, yenilenebilir enerji sistemleri ve birçok çalismamiz ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdigi yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çikma hedefinde, efelerimizden aldigimiz görevi eksiksiz yerine getirme gayretindeyiz. Kutlu olsun kentimizin 101. kurtulusu, kutlu olsun Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yasi. Büyük Önder Baskomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasinda Aydin’in kurtulusunda büyük kahramanlik gösteren Miralay Sefik Bey’e, Yüzbasi Faik Bey’e, Tegmen Zekai Bey’e, 57. Tümen Yaveri Ismail Hakki Bey’e, Tegmen Necmi Bey’e, Yörük Ali Efe’ye, Demirci Mehmet Efe’ye, Hasan Hüseyin Dokuzoglu Efe’ye, Sökeli Cafer Efe’ye, Mestan Efe’ye, Sancaktarin Ali Efe’ye, Salavatli Halil Ibrahim’e, Tekeli Ismail Efe’ye, Killioglu Hüseyin Efe’ye, Durmus Ali Efe’ye, Yanik Efe’ye, Danismentli Ismail Efe’ye, Gurbetin Ali Efe’ye, Parmaksiz Hasan Efe’ye, Çete Ayse ve bütün ülkü ve silah arkadaslarina ve Yunan tarafindan isgal sirasinda sehit edilen hemsehrilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Günümüzde askeri isgallerin yerini ekonomik ve teknolojik isgallerin aldigi gerçegi ile geçmisteki kahramanlarimizin emaneti cennet kentimizi üreten, çok çalisan, bir elinde bilim, diger elinde ahlak ve erdem olan gençlerimiz güçlü yarinlara tasiyacaktir. Buna inancimiz tamdir. Her konuda milli olmak için, dilde, iste ve fikirde birlik saglayarak çok çalisiyoruz. Bugünü dikkatli yasamak, yarinlari güçlü kilmak için isgalinin yasandigi günlerden dersler çikarmamiza vesile olmasi dileklerimle, kentimizin Yunan isgalinden kurtulus günü kutlu olsun" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile