Mhp İl Başkanı Muti'den Sağduyu Çağrısı

MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, "ADÜ'de yaşanan olayı abartarak huzuru bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi'nde dün gece meydana gelen üzücü olay ve devamında ortaya çıkması muhtemel sonuçları göz önüne aldıkları için bir açıklama yapma gereği duyduklarını ifade eden Hasan Muti, "Üniversitelerimiz, geleceğimizin teminatı gençlerimizin çağın gerektirdiği şekilde eğitim almaları gereken bilim yuvalarıdır. Dün gece meydana gelen talihsiz olay da 2 oda arkadaşının birbirleri ile olan tartışması ve akabinde kendi arkadaş çevresinin olaya karışmasıyla meydana gelmiştir. Meseleyi kaşımak, büyüterek farklı mecralara taşımak gayesinde olanlar, Aydın'ın ve bu ilde yaşayan aydın insanların, Ülkü Ocaklarımızın ve bütün sağduyu sahibi vatandaşlarımızın bu oyuna gelmeyeceklerini bilmelilerdir. Mesele,bir Türk Kürt meselesine dayanan etnik mücadele veya sağ sol meselesi değildir. Bu olayı abartarak huzuru bozmak isteyenler amaçlarına ulaşamayacaklardır" diye konuştu.
Olaya gerekli müdahaleyi zamanında yaparak olayın büyümesini engelleyen emniyet teşkilatına ve sağduyulu gençlere teşekkür eden Muti, "Tedbir olarak ta; Üniversitemizin yolunu yaya olarak kullanan ve tacize açık olan gençlerimizi koruma amaçlı olarak yolun aydınlatılması,emniyet tedbirlerinin alınması ve bir polis noktasının en azından bölgede konuşlandırılması yararlı olacağı kanaatindeyiz. Bütün Aydın kamuoyunu sağduyu sahibi olmaya davet ediyoruz ve yaralı gençlerimize de acil şifalar diliyoruz. Aydın ilimiz huzurlu ve güvenli bir il olma kimliğini taşımaya devam ettirecektir" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile