MHP Konya Milletvekili Kalaycı Açıklaması

MHP Konya Milletvekili Kalaycı Açıklaması

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti'nin MHP ile koalisyon kurma düşüncesi varsa olmazsa olmaz gördükleri bazı şartları olduğunu belirterek, "Bunlar; çözüm sürecinin iptali, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının Yüce Divan'a gönderilmesi ve Cumhurbaşkanının anayasal sınırlarda kalmasıdır" dedi.

Kalaycı, partisinin Konya il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Türk milletinin karartma ve dayatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta gösterdiğini söyledi.

2011 Genel Seçimlerine göre AK Parti'nin oy oranının 9 puan, oyunun da 2,5 milyon azaldığını dile getiren Kalaycı, MHP'nin ise oyunu yüzde 35 oranında arttırdığını ifade etti.

Genel seçim sonrası Türkiye'de yeni bir siyaset tablosunun belirdiğine işaret eden Kalaycı, "Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak bir sayısal çoğunluğa ulaşamamıştır. Tüm siyasi partiler öncelikle bu tabloyu samimi ve dürüst şekilde okumalı, milli iradenin verdiği mesaja kafa yormalıdır" diye konuştu.

Kalaycı, Türkiye'nin kriz ve kaos ortamına sokulmaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"MHP'nin seçim süreci boyunca HDP ve CHP ile olduğunu söyleyenler şimdi ne diyecekler? MHP değerlerinden asla taviz vermez. AK Parti bugüne kadar tüm uyarılarımıza rağmen çözüm sürecini sürdürdü. 1 Ağustos 2009'dan itibaren başlatılan açılım ve çözüm süreci sonucu PKK yasallaştırılmış ve TBMM'ye taşınmıştır. AK Parti'nin eğer samimi olarak MHP ile koalisyon kurma düşüncesi varsa, milletimiz için olmazsa olmaz gördüğümüz şartlarımız bellidir. Bunlar; çözüm sürecinin iptali, 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk dosyalarının Yüce Divan'a gönderilmesi ve Cumhurbaşkanının anayasal sınırlarda kalmasıdır. Bunların kabulü halinde, seçim beyannamemiz ile vaat ettiğimiz konular hakkında, MHP olarak AK Parti ile görüşme yapmaya varız."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile