Mhp'li Adan Açıklaması

TBMM - MHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Mısır'da darbe karşıtlarına yönelik katliama ilişkin, "Mısır'da bir vahşet yaşanmaktadır. Bu vahşete sessiz kalınamaz" dedi.

Adan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mısır'da darbe sonrası yönetime gelenlerin kendi vatandaşlarına, kendi halkına, kendi kardeşlerine reva gördüklerini kabullenmelerinin mümkün olmadığını ifade etti.

Adan, şöyle devam etti:

"Hem insani açıdan hem de demokrasiye olan inancımızdan dolayı Mısır'da olup bitenleri izah edecek hiçbir vicdan, hiçbir mantık olamaz. Mısır'da bir vahşet yaşanmaktadır. Bu vahşete sessiz kalınamaz. Mısır'daki darbecilere her anlamda, özellikle maddi anlamda yardımcı olan ülkeler; yapılan zulme ortak olmuşlardır. Aynı şekilde bu vahşete sessiz kalanlar da maşeri vicdanda mahkum olacaklardır. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Biz böyle biliriz, böyle anlarız. Zulüm, hiçbir koşulda galip gelemez. Zulmedenler bu dünyada da, ahirette de cezasız kalmaz. Olup bitenleri sadece izleyen dünya ülkeleri, Müslümanların birbirlerini katletmelerini ellerini ovuşturarak izleyen batılı ülkeler, dünya barışına ve medeniyete çok büyük bir darbe vurmaktadırlar."

Bu noktada Türkiye'nin çok daha aktif bir dış politika yürütmesi gerektiğine işaret eden Adan, üzüntü bildirerek, ahkam keserek Mısır'a yardımcı olunamayacağını kaydetti.

Uluslararası kuruluşların, Birleşmiş Milletler'in ve bütün İslam ülkelerinin harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Adan, "Her fırsatta 'dünya lideri' olarak takdim edilen Sayın Başbakan'ın sözüm ona ağabeyliğini göstermesinin zamanı gelmiştir. Ancak bunun için öncelikli olarak kendisinin 'gezi sendromundan' kurtulması gerekmektedir. Kendi masum vatandaşlarına ölümüne gaz bombası attıran bir zihniyetin, uluslararası arenada Mısırlı masumları savunması ne kadar inandırıcı olur bilemiyoruz" diye konuştu.

Adan, Lübnan'da kaçırılan pilotların akıbetiyle ilgili somut bir sonuç alınamamasının da kendilerini kahrettiğini belirtti.

-"Dinlendiğimi biliyorum"

Adan, gazetecilerin CHP milletvekillerinin fişlendiği iddiaları çerçevesinde MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, "Bizi de fişliyorlar" ifadesinin hatırlatılması üzerine, "Kesinlikle" dedi.

Seçimlerden önce MHP'nin Başkanlık Divanı üyeleri ve milletvekilerine yönelik birtakım çalışmaların yapıldığının kamuoyuna yansıdığını vurgulayan Adan, şunları söyledi:

"Bu hükümet meşru bir hükümet değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu coğrafyada binlerce yıllık oluşturduğu gelenekler tamamen alt edilmiş, kendi temel düşüncelerine göre tanzim edilen bir devlet yapısıyla karşı karşıyayız. Kendilerinden olmayan herkesi potansiyel bir düşman olarak gören, herkesi takip eden ama Lübnan gibi bir memlekette pilotlarımızı kaçırmayı planlayanı takip edemeyen, Türkiye'deki milletvekilerini takip eden, onu bunu takip ederek gammazlayan çok aşağılık bir iradenin bu hükümet tarafından temsil edildiğine inanıyorum. Bizim de dinlendiğimize inanıyorum. Şahsen benim dinlendiğimi biliyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile