MHP'li Akçay Açıklaması 'Hollanda Türkiye'ye Karşı Açıkça Düşmanlık Yapmıştır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Hollanda uluslararası hukuku, diplomatik kuralları ve ülkeler arası nezaket ilişkilerini ve insan haklarını hiçe sayan bir tutum ve davranış içine girerek, Türkiye’ye karşı açıkça düşmanlık yapmıştır” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Akçay, Hollanda’nın Türk bakanları ülkesine almamasını değerlendirdi. Akçay, Hollanda’nın tutumunun Hollanda’nın tarihine bir çeşit kristal gece olarak geçtiğini belirterek, “Bu konuda uluslararası hukukun, diplomasinin gerekleri her neyse bunun karşılığı olacaktır. Hollanda uluslararası hukuku, diplomatik kuralları ve ülkeler arası nezaket ilişkilerini ve insan haklarını hiçe sayan bir tutum ve davranış içine girerek, Türkiye’ye karşı açıkça düşmanlık yapmıştır. Seçimleri bahane ederek, 16 Nisan’daki referandumu bahane ederek, bugüne kadar gelen ilişkileri heba etmemek gerekir” dedi.

Avrupa Birliğinin OHAL’i eleştirdiğini hatırlatan Akçay, “Avrupa Birliğinin Hollanda’ya söyleyecek sözü yok mu? Bunu hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.

Akçay, ilişkilerin askıya alınması önerilerine ilişkin olarak, “İlişkilerin askıya alınması dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanları istiskal edilmişse ilişkilerin askıya alınması gereği açıktır. Bundan sonra uluslararası ve diplomatik kurallar çerçevesinde bütün girişimler başlatılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile