Gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı yasanın 1961 yılında yürürlüğe girmesi üzerine, yapılan iyileştirmelere itiraz eden gazete patronlarının protestosunun ardından, gazeteciler birleşip kendi gazetelerini çıkarmışlardır diyen Bülent Belen: “O tarihten sonra 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanırken, 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak bayram olmaktan çıkarılmış, "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak anılmaya başlamıştır” dedi.
Belen: “Bir ülkenin demokratikleşmesinde, gelişmesinde halkın bilinçlendirilmesinde basın büyük görevler üstlenmektedir. Çağdaş dünyanın en etkili ve güçlü kurumlardan biri haline gelen ve kamu hizmeti yapan medya mensuplarının artan sorumluluğuna ve çalışmalarına paralel olarak yasal düzenlemelerin de yeni şartlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Basın mensuplarının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Basın tarafsız, özel hayata saygılı olmalı, doğru haber vermeyi ve halk için yol gösterici olmayı kendine ilke edinmelidirler. Zor imkânlar altında halkın bilinçlendirilmesi, ülke çıkarlarına yönlendirilmesi ve toplumu aydınlatması gibi kutsal bir görevi yerine getirirken her türlü güçlüğe göğüs geren gazeteci arkadaşlarımın bu mutlu gününü kutlarım” diye konuştu.
MHP'li Belen'den 10 Ocak Açıklaması
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.