MHP il Baskani Çikmaz, mesajinda, “ Aziz Türk milletini diger milletlerden ayiran en önemli özelliklerinden biri, hürriyetine duydugu sarsilmaz bagliliktir” vurgusu yapan Baskan Çikmaz, “Öyle ki tarih sayfalari, Türk’ün istiklali ugruna cani pahasina verdigi essiz mücadelelerden olusan kahramanlik destanlariyla bezelidir. Takvim yapraklarinin 25 Aralik’i gösterdigi bugün, bu kahramanlik destanlarindan bizim için oldukça önemli bir tanesinin yildönümünü idrak ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Çikmaz, mesajinda, "Gazi sehrimiz, iftihar vesilemiz, gözbebegimiz Gaziantep’imiz bundan 100 yil önce bugün düsman isgalinden kurtulmustur. Bugün agzimizdan bir çirpida çikan bu kurtulus destani, cennetmekan atalarimizin son derece zor sartlarda verdikleri destansi bir mücadelenin sonucudur. Nitekim bugün üzerinde yasamaktan, bir evladi olmaktan kivanç duydugumuz Gazi sehrimizin Fransiz isgalinden kurtulmasini saglayan söz konusu mücadelede 6 bin 317 sehit verilmis, 7 bin kisi yaralanmis, 10 binin üzerinde yapi yikilmistir. Türk’ün çelikten iradesi Sahinbey’de vücut bulup kutsal vatan topragina yönelen yad ele gögsünü germis, Sehit Kamil’le namusuna kem bakan göze çocuk çaginin minicik bedenini siper etmistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün teklifi ve Yüce Meclis’in iradesiyle Antep’e “GAZI” unvaninin layik görülmesini saglayan; iste bu iman, bu inançtir. Yine Atatürk’e o veciz ifadelerinde Anteplilerin yalnizca Antep’i degil, tüm Türkiye’yi kurtardiklarini söyleten; ayni suur ve istiklale adanmisliktir. Milliyetçi Hareket Partisi mensuplari olarak bizler o imanin, o inancin, o suurun ve o adanmisligin nüvesini bugün gögsümüzde tasiyoruz. Sartlar degismis olsa da, atalarimizin emaneti dogrultusunda vazifemizi biliyor, sorumlulugumuzun idrakiyle Bilge Liderimiz Dr Devlet Bahçeli’nin emirlerinde daha müreffeh yarinlar için yilmadan çalisiyoruz. Güzide sehrimizin düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili vesilesiyle tüm hemserilerimin Kurtulus Gününü kutluyorum. Basta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslari olmak üzere, aziz sehitlerimizi rahmet ve sükranla aniyorum. Yüce Türk milletinin aydinlik yarinlara umut dolu gözlerle baktigi daha nice 100. Kurtulus yildönümleri idrak etmeyi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine de yer verdi.
MHP'li Çikmaz'dan Kurtulus Günü Mesaji
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Il Baskani Cahit Çikmaz, Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 100. yili sebebiyle kutlama mesaji yayimladi.



















