Mhp'li Demirel'den 'dokunulmazlık' Açıklaması

Mhp'li Demirel'den 'dokunulmazlık' Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Milletvekili dokunulmazlığı, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlı kalmalı" dedi.

Safranbolu’da düzenlenecek olan bir panele katılmak üzere Karabük’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, partisinin il teşkilatını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. Bir konuşma yapan Demirel, “Böyle önemli bir günde Karabük’te olmaktan dolayı çok mutluyum. Öncelikle tüm Karabük halkının Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bugün Karabük’te olmamın temel sebebi, Safranbolu’da gerçekleştirilecek olan ‘Kadın ve Siyaset’ konulu bir toplantıya konuşmacı olarak katılmak üzere geldim ve bu ziyaretimi bir gün önceden başlatarak bugün (dün) teşkilatlarımızla bir araya geldim” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcısı Demirel, basın mensuplarının Son günlerde tartışmaya açılan “milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması” konusunda sorularını yanıtladı. Demirel, “Dokunulmazlıkların kaldırılmasını doğru buluyoruz. Milletvekili dokunulmazlığı, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlı kalmalı. Bir milletvekili dışarıda bir suç işliyorsa bunun cezasını çekmeli. Bize bu dokunulmazlıklar dışarıda suç işleyelim diye verilmiyor” diye konuştu.

Son günlerde artan terör olayları ilgili açıklamalarda bulunan Demirel, “Bizim dönemimizde terör olayları yok denecek seviyelere gelmişti. Şu anda ise yaşanan terör olayları tamamen tırmanmış durumda. Sayın Genel Başkanımız, terörün çözümü konusunda ki yol haritasını maddeler halinde açıklamıştı. Bölücü terör bitmek üzereyken nasıl bu hale getirildi; bunu iyi sorgulamak lazım. Bakın bütün komşu ülkelerimizle sorun yaşıyoruz. Bunların hepsi ayrı birer etken.20 gün önce Foça’da bir askerimiz ölüyor ve duyuyoruz ki şehit askerimizin evine elektrik borcundan dolayı icra gidiyor. Bu utanılacak bir durum” dedi.

Seçim anketlerini değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, “Anket firmaları da artık doğruyu görmeye başladı demek ki. Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarında gözle görülür bir artış var” diye konuştu.

Karabük Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendiren Demirel, “Tabii ki belediye çalışmalarını oldukça başarılı buluyoruz. Hele ki Karabük Belediye Başkan Yardımcılarının bayanlardan oluşturulması, ayrıca bizi mutlu ediyor. Bu manada belediye çalışmalarını güzel bulmamak mümkün mü?” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile