Mhp’li Doğru’nun Basın Toplantısı

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, 26 Şubat’ın ‘Hocalı Soykırımını Anma Günü’ olarak kabul edilmesi için daha önce Meclis’e sundukları kanun teklifinin gündeme alınmasını istedi.

Konuya ilişkin Doğru, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Türk milletinin, tarih boyunca farklı coğrafyalarda, çok sayıda soykırımla karşı karşıya kaldığını belirten Doğru, bundan 21yıl önce 25-26 Şubat tarihlerinde Hocalı’da meydana gen katliamın bunlardan birisi olduğunu ifade etti.

Doğru, “ O gece insanlığı karşı en gaddar, en acımasız toplu terör olaylarından birisi yaşandı. Hocalı soykırımı sonunda, dünya güzeli Kasaba tarihten silindi. Şimdi Hocalı bölgesinde bir tane bile Türk yoktur. Daha önce orada yaşayan 11 bin kişiye ne oldu? Bunu dünya kamuoyundan öğrenmek mecburiyetineyiz. Ermenistan bunun cevabını mutlaka vermek zorundadır. Ancak dünya kamuoyu önünde hiçbir ses çıkmadığı da görülmektedir. O dönemde Ermenilerin komutan olan Karadağ soykırımının sorumlusu olan eski Devlet Başkanı Robert Koçaryan ve şu anda Cumhurbaşkanı olan Serj Sarkisyan savaş suçlusudur. Özgür dünya önünde hesap vermelidir” dedi.

Doğru, TBMM’nin 26 Şubat 1992 gününü Ermenilerin Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde yapmış olduğu katliamı soykırım olarak tanımasını ve soykırımı anma günü olarak kabul etmesini istedi. Daha önce bu konuda kanun teklifini verdiklerini yineleyen Doğru, “TBMM Bu kanun teklifini kabul etmeli dünya kamuoyunu da duyurmalı ilan etmelidir. Bütün dünyadaki STK’ların ve devletlerin savaş suçlularının yargılanması için işbirliği yapmasanı ve hesap sorması için çalışmalar yapmasını bekliyoruz” dedi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile