MHP'li Durmaz, Çorum'da 'Adim Adim 2023 Il Il Anadolu' Programinda Konustu Açiklamasi

'Kamuoyu algisini yönetmeye dönük anketlere asla itibar etmeyiniz. Rakamlar hiçbir sekilde gerçegi yansitmamaktadir. Cenabi Allah'in izniyle MHP her geçen gün milletimizin daha güçlü destegini alarak yoluna devam edecektir'

MHP Genel Baskan Yardimcisi Sadir Durmaz, "Kamuoyu algisini yönetmeye dönük anketlere asla itibar etmeyiniz. Rakamlar hiçbir sekilde gerçegi yansitmamaktadir. Cenabi Allah'in izniyle MHP her geçen gün milletimizin daha güçlü destegini alarak yoluna devam edecektir." dedi.

Durmaz, MHP'nin "Adim Adim 2023 Il Il Anadolu" programi kapsaminda Çorum'daki bir otelde partili yöneticilerle istisare toplantisinda bir araya geldi.

Durmaz, burada yaptigi konusmada, kamuoyu arastirma sirketlerinin bazi siyasi partilerin oylarini yüksek, bazilarini düsük gösterdigini söyledi.

MHP'nin bunun gibi çalismalara 1999 seçimlerinden bu yana maruz kaldigini belirten Durmaz, "1999'da partimiz yüzde 18 oy aldiginda kamuoyu sirketleri partimizi 9-10 gösteriyordu. Onlar öyle yaptiklarinda milletimiz teveccühüyle partimize sagin birinci olma serefini verdi. Ondan sonraki bütün seçimleri hatirlayin tamaminda MHP bilerek ve isteyerek, kasitli sekilde düsük gösterilmektedir. Kamuoyu algisini yönetmeye dönük anketlere asla itibar etmeyiniz. Rakamlar hiçbir sekilde gerçegi yansitmamaktadir. Cenabi Allah'in izniyle MHP her geçen gün milletimizin daha güçlü destegini alarak yoluna devam edecektir. Cumhur Ittifaki ayni sekilde ilk turda cumhurbaskanini bugüne kadarki en yüksek oyla seçtirecek bir rakama ulasacaktir, kimsenin tereddüdü olmasin." diye konustu.

Türkiye'de muhalefet partilerinin ülkenin zor zamanlarda elde ettigi basarilara karsi çikip itibarsizlastirmaya çalistigini savunan Durmaz, "Gayri milli bir muhalefet anlayisiyla karsi karsiyayiz. ABD'de Biden'in 15 Agustos 2020'de, 'Baskan oldugumda Türkiye'de muhalefete destek verecegim' sözünden heveslenen gayri milli muhalefet devletimizi, ülkemizi birçok kez yurt disina sikayet etmis, Amerika'dan iktidar dilenir hale gelmistir." ifadesini kullandi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun bazi büyükelçilere mektup yazmasini degerlendiren Durmaz, sunlari kaydetti:

"Kanal Istanbul Projesi'ni sikayet ederken, 'Buraya sizin ülkeleriniz yatirim yapmasin' diyor ama bir çevreci hassasiyeti ortaya koyuyor. Halbuki sikayet ettikleri ülkeler, dünyayi en çok kirleten ülkeler. Sayin Kiliçdaroglu mektubunda, 'Sizin ülkenizde de bu konulara hassasiyet gösterilmiyor' deseydi. Türkiye, çevreyi en az kirleten ülkelerden biri. Buna ragmen Paris Iklim Anlasmasi'na imza koyduk ve üzerimize düsen tüm yükümlülükleri yerine getirecegimizi beyan ettik. Yani dünyayi yer alti, yer üstü tüm degerleriyle en fazla sömüren, petrolü insan kanina degisen, kendini doganin efendisi sanan Bati'ya bizi sikayet etti Sayin Kiliçdaroglu. 'Cenabi Allah akil fikir versin' demekten baska bir sey diyemiyorum."

CHP'nin son dönemlerde yaptiklarinin birbiriyle çelistigini ileri süren Durmaz, "Zira son dönemde yapilanlara baktigimizda CHP'nin ne yaptigini kendilerinin bile bilmedigini görüyoruz. Parti binalarina 'sinir namustur' diye bir pankart astilar ancak sinirlarimizi korumak için askeri görevlendirmeye iliskin tezkereye PKK'nin siyasi uzantisi HDP ile 'Hayir' oyu verdiler. Sonra Yozgat'a geldi, milliyetçi bir söyleme sarilip, 'Kandil denen yuvayi yerle yeksan edecegim' dedi. Hakkari'ye gidip özerklik sözü veriyor, Yozgat'a gelip herhalde akli karisiyor, 'Kandil'i yerle yeksan edecegim' diyor. Kandil'e asker göndermek için tezkereye ihtiyaç var. Bu tezkereye karsi çikiyor. Hakikaten Allah akil fikir versin." diye konustu.

Durmaz, IYI Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'in bir sehit yakinina küfretmesiyle ilgili olarak ise su degerlendirmelerde bulundu:

"Kendilerine 'iyi' diyen ama ne kadar kötü olduklari son günlerde apaçik ortaya çikanlar var. Meclis'te HDP'lilerin, 'Bizim oylarimizla o koltuklarda oturuyorsunuz' sözlerine muhatap olup cevap veremeyenler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sinirlari içinde, 'Burasi Kürdistan' diyenlere tek bir kelime edemeyenler, bir sehit yakininin HDP ile yaptiklari ittifaki ve terörist Demirtas ile kahvalti planlarini hatirlatmasina küfürle karsilik verdi. Yetmedi, küfreden milletvekiline hep birlikte sahip çiktilar. Genel Baskanlari bir hanim olmasina ragmen grup toplantisinda Türk kadininin sanina, edebine, iffetine, ahlakina yakismayan, igrenç ve çirkin sözlerle küfreden milletvekiline sahip çikip sehit yakinina hakaretler ediyor. Yaziklar olsun. Meclis kürsüsünden sehit yakinina ettigin hakaretleri keske, 'Burasi Kürdistan' diyen o teröriste yapabilseydin. Devletten aldigi 36 milyon dolarlik krediyi ödeyemeyen küfürbaz milletvekilinin sehit yakinina ettigi küfürle ilgili CHP'den tek bir kelime duydunuz mu? Her konuya yorum yapan, her buldugu mikrofona konusan CHP'nin o circir böcegi gibi öten sözcüleri bu konuda tek kelam etmediler, suspus oldular. Çünkü ayni zihniyete sahipler."

Durmaz, HDP'nin Anayasa Mahkemesi'nde devam eden kapatma davasini yakindan takip ettiklerini, partinin kapatilmasi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Daha sonra Çorum Ticaret ve Sanayi Odasi ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligini ziyaret ederek esnaf ve is insanlariyla bir araya gelen Durmaz, ardindan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ile görüstü.

Toplanti ve ziyaretlere MHP Yozgat Milletvekili Ibrahim Ethem Sedef, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Kürsat Azkur ve Sezer Yozgat ile MHP Il Baskani Agah Karapiçak da katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile