MHP'li Kasikçi, Lojistik Sektörünün Misir Ile Iliskilerin Düzelmesini Bekledigini Söyledi

MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kasikçi, Hatayli lojistik firma sahiplerinin, Misir ile iliskilerin düzelmesini istedigini belirterek, "Misir ile ilgili problemlerin düzeltilip, eskiden oldugu gibi, ilimizde faaliyet gösteren lojistik sektörünün Orta Dogu ile daha fazla nakliye yapmasini arzu ediyoruz." dedi

Kasikçi, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Hatay'daki lojistik sektörünün Orta Dogu'da yasanan sorunlar nedeniyle sikintili zamanlar yasadigini ifade etti.

Hatay'daki lojistik firmalarinda 10 bine yakin tirin faaliyet gösterdigini bildiren Kasikçi, bu sektörün on binlerce insanin geçim kaynagi haline geldigini vurguladi.

Misir ile Türkiye arasinda yasanan gelismelerin Hatayli lojistik firma sahipleri tarafindan yakindan takip edildigini belirten Kasikçi, firmalarin Misir ile iliskilerinin düzelmesini cani gönülden istedigini söyledi.

Kasikçi, "Misir ile ilgili problemlerin düzeltilip, eskiden oldugu gibi, ilimizde faaliyet gösteren lojistik sektörünün Orta Dogu ile daha fazla nakliye yapmasini arzu ediyoruz." diye konustu.

Kasikçi, lojistik firmalarinin, Cilvegözü Sinir Kapisi'nda islemlerin hizlandirilmasi taleplerini ilettiklerini aktardi.

Bakü'den Kazakistan ve Türkmenistan’a giden Ro-ro gemilerinin aldigi ücretlerin de yüksek oldugunun kendisine gelen sikayetler arasinda oldugunu dile getiren Kasikçi, bununla ilgili girisimde bulunulmasini istedi.

- "Hatay salçasi küresel markalara kurban edilmemeli"

Kasikçi, Hatay'da geleneksel yöntemlerle yapilan salça üretiminin, gida kodeksi tebligine uygun olmadigi için salça üreten firmalarin kapanma tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu belirtti.

Hatay'da salça üretimi yapan 55 firmanin bin sigortali çalisaninin bulundugunu anlatan Kasikçi, Hatay’in bir gastronomi sehri oldugunu ve bunda salçanin önemli bir payinin bulundugunu ifade etti.

Kasikçi, "Geleneksel yöntemlerle yaptigimiz Hatay salçasini küresel markalara kurban etmememiz gerekiyor. Bu salçanin gida kodeksinden çikarilip ayri degerlendirilmesi gerekir. Bu salçanin Almanya ve Kanada’da satilmasinda herhangi bir problem yokken Türkiye’de problem olmasi düsündürücü. Küresel markalar elbette önemli fakat geleneksel yöntemlerle çalisan firmalar da yasamali." degerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile