Mhp‘li Paçacı: Valiler İl Başkanı Kaymakamlar İlçe Başkanı Gibi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti‘ye muhalefet etmenin Silivri Cezaevi’ne gitmek için en önemli etken haline geldiğini öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Cihan Paçacı, AK Parti‘ye muhalefet etmenin Silivri Cezaevi’ne gitmek için en önemli etken haline geldiğini öne sürdü.

    Gaziantep’te partisinin seçim politikasını ve hedeflerini anlatan Paçacı, gazetecilerin sorularını cevapladı. Gizli tanık, imzasız bir ihbar mektubunun insanları suçlamak için çok önemli bir delil olduğunu savunun Paçacı, bu durumun insanların gelecek ile ilgili endişesini arttırdığını söyledi.

Gazeteci Ahmet Şık’ın kitabını kast ederek, yayınlanmamış bir kitabın toplatıldığı ve dünyada ilk kez Türkiye’de örneğinin görüldüğünü savunan Paçacı, “Türkiye’de demokrasiden bahsetmek iyimserlik olur.” dedi.

    Toplumun herkesimin korkutulduğunu ve sindirildiğini iddia eden Paçacı, özellikle medya kısmının çok tahrip edildiğini ve büyük bir kısmının yandaş medya haline getirildiğini savundu.

Valileri ve kaymakamları da eleştiren Paçacı, "Valilerimiz adeta il başkanı kaymakamlarımız ilçe başkanı konumuna getirilmiştir. Sivil toplum kuruluşları ise sessiz kalmayı tercih etmektedirler. Çünkü sesini yükselttiği anda hakkında bir dosya ve kaset ile savcıların yanına gidilmektedir.” diye konuştu.

    “Arzulanan tablonun başkanlık sistemi ile ayrılmış ve parçalanmış bir Türkiye olmaktır” iddiasında bulunan Paçacı, Başbakan’ın başkanlık sistemini tartışmaya açtığını ve valilerin seçimle gelmesini istediğini söyledi. Paçacı, böyle bir tablonun Türkiye’yi bölünmeye götüreceğini, bölünmeye giderken de iç çatışma ile karşı karşıya kalınabileceğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile