MHP'li Türkkan’dan, Afyonkarahisar’daki Patlamayla İlgili Soru Önergesi

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamayla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.

Türkkan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin Afyonkarahisar’dan gelen 25 şehit haberiyle sarsıldığını belirterek, “Şehit haberi geldikten sonra Afyon’daki patlamaya ilişkin birçok soru işareti de gündemde ilk sırayı aldı. Görsel medyamızın bir televizyonunda canlı yayına bağlanan emekli bir tuğgeneralin 'patlamaya ilişkin açıklaması' gündeme 'bomba gibi' düştü. Tuğgeneral, ‘Saat 21.15’te sayım yapılmasının kabul edilebilir tarafı yoktur. Savaşın ortasında değiliz, bu iş niçin gece yapılıyor?’ dedi.'" şeklinde konuştu.

Türkkan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak cevaplamasını istediği önergesinde, şu sorulara yer verdi: “Akşam 21:15’te sayım yapılması askeri yetkililerce uygun olmadığı görülmezken, mühimmatın taşınması da savaş ortamı dışında gece yapılması uygun değildir, bu iş niçin gece yapılmaktadır? Patlayan bu bombalar, yoksa Suriye'deki muhaliflere mi gönderilecekti? Askeri personelin üzerinde taşıdığı el bombası, bu derece kolay patlayacak bir mühimmat mıdır? El bombasının patlaması, diğer el bombalarını patlatacak bir etki yaratabilir mi? Patlama sırasında 25 askerin bir arada olması normal mi? Bu konularda kamuoyunu bilgilendirecek açıklamalarınız olacak mı?”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile