MHP'li Yalçin Açiklamasi 'CHP, Topluma Karamsarlik, Ümitsizlik Asilama Çabasindadir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Edip Semih Yalçin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek yüzünü kendi kazanç bölgelerinde halka anlatacaklarini ve foyasini meydana çikaracaklarini belirterek, “Çünkü CHP, halki aldatmaktadir. CHP yalan edebiyatina sarilmis, iftira ve haysiyet cellatligi kampanyalarina bel baglamistir. CHP; topluma karamsarlik, ümitsizlik asilama çabasindadir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskan Yardimcisi Edip Semih Yalçin, Genel Baskan Devlet Bahçeli’nin baskanliginda gerçeklesen ve bugün sona eren Il Baskanlari Toplantisi’nin ardindan yazili bir açiklama yapti. Yalçin açiklamasinda, parti olarak Türkiye’nin bütün meselelerinin en titiz takipçisi olduklarini ve milletin çikarlarinin en kararli ve sarsilmaz savunucu olduklarini belirtti.

Yalçin, Milliyetçi Hareket Partisi’nin iç politikada sosyal baris ve esenlikten, milli mutabakatin bütün toplum katmanlarina yayilmasindan yana oldugunu ifade etti.



“Muhalefetin yaptigi gibi açlik ve yoksulluk edebiyatiyla toplumu karamsarliga sevk etmenin, kimseye yarari yoktur”

Yalçin, dogru politikalar ve isabetli hedeflemelerle makroekonomik istikrarin kazanilacagini ve Türkiye’nin yüksek enflasyonda sarmalindan kurtulacagini aktararak, “Muhalefetin yaptigi gibi açlik ve yoksulluk edebiyatiyla toplumu karamsarliga sevk etmenin, kimseye yarari yoktur. Devletimizin, halkin refahi ve küresel ekonomik krizin en az hasarla atlatilmasi için bütün imkânlarini seferber edeceginden kimsenin süphesi olmamalidir” dedi.



“Mevcut iktidar, akaryakit fiyatlarindaki artislarin bir sarmala dönüsmemesi ve tüketici yararina kontrol altina alinmasi için çalismalara baslamistir”

Yalçin, akaryakit fiyatlarindaki artisin iç dinamiklerden ziyade küresel piyasalarda petrolün varil fiyatlarinin asiri yükselmesinden kaynaklandigini belirterek, “Ancak akaryakit fiyatlarindaki artislarin bir sarmala dönüsmemesi ve tüketici yararina kontrol altina alinmasi için, vergiler basta olmak üzere bazi yeni düzenlemelere gidilmesi gerektigi de bir gerçektir. Mevcut iktidar bu gerçegi görerek çalismalara baslamistir” degerlendirmesini yapti.

“Toplantilarin daha sonra süreçte ülke genelinde de yapilmasi öngörülmüstür”

Il Baskanlari Toplantisi’nda 2023 seçimlerine hazirlik mahiyetinde yürütülecek siyasi faaliyetler üzerinde duruldugu bilgisini veren Gelen Baskan Yardimcisi Yalçin, sunlari kaydetti:

“Toplantilar sirasinda, Divan Üyelerimiz tarafindan kendi görev alanlarina dair sunumlar yapilmistir. Bu çerçevede ilgili Genel Baskan Yardimcilari; Seçim Kanunu’nda öngörülen degisiklikler, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun program ve çalismalari, ekonomik gelismeler, teskilatlar bünyesindeki is ve islemler hakkinda il baskanlarimiza malumat vermistir. Il baskanlarimiza ayrica MYK üyelerinden olusan Siyasi Etik Kurulu’nun faaliyetleri konusunda bilgi verilmistir. Il Baskanlari toplantisinda, öncelikle 18 Subatta Izmir’in Bayrakli içesinden baslayip ilk etapta 125 ilçe ve alti ilde sürdürecegimiz ‘Adim Adim 2023 - Ilçe Ilçe Anlatma ve Aydinlatma Toplantilari’ temali çalismalara agirlik verilmesi kararlastirilmistir. Bu toplantilarin daha sonra süreçte ülke genelinde de yapilmasi öngörülmüstür.”

“Zillet ittifakinin arkasindaki küresel güçlerin bulundugu gerçegini hafizalara kaziyacagiz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendini güçlü saydigi il ve ilçelerde halk ile bulusup dertleseceklerini ve “yedisi bir yerde” seklinde nitelendirdigi muhalefetin kirli çoraplarini ortaya dökeceklerine vurgu yapan Yalçin, “CHP’nin, suret-i haktan görünerek tezgâhladigi siyasi oyunlarin iç yüzünü millete anlatacagiz. CHP’nin gizli gündemini açik edecek, PKK’nin siyasi temsilcisi olan HDP ile seffaf bir ortakliktan kaçinsa da fiilen kaderdaslik etmesinin sebeplerini bütün çiplakligiyla gözler önüne serecegiz. Zillet ittifakinin arkasindaki küresel güçlerin bulundugu gerçegini hafizalara kaziyacagiz. Basini ABD’nin çektigi Batili ülkelerin; neden halk iradesine ragmen Türkiye’de yönetim degisikligi istedigini, halk iradesiyle is basina gelen iktidari ve Cumhur Ittifakinin gücünü hazmedemeyip niçin zillet cephesini destekledigini bikip usanmadan halka izah edecegiz” dedi.



“CHP, topluma karamsarlik, ümitsizlik asilama çabasindadir”

CHP’nin gerçek yüzünü kendi kazanç bölgelerinde halka anlatacaklarini ve foyasini meydana çikaracaklarini söyleyen Yalçin, açiklamasinda söyle devam etti:

“Çünkü CHP, halki aldatmaktadir. CHP yalan edebiyatina sarilmis, iftira ve haysiyet cellatligi kampanyalarina bel baglamistir. CHP; topluma karamsarlik, ümitsizlik asilama çabasindadir. Öncülük ettigi zillet cephesi; yerel, bölgesel ve küresel gerçeklerden uzak bir anlayisla sürekli karamsar ve karanlik bir tablo çizmekte, kamuoyuna biteviye felaket senaryolari pompalamaktadir. Zillet ittifaki ve yancilari bir taraftan da siyasi çikar masasinda alfabetik sirayla mi, oy oranina göre mi oturacaklari; kimin pastadan ne kadar pay alacagi derdindedir. Zillet ittifaki aksi etrafinda dönen gaflet ve dalalet içerisindeki muhalefet; 6’li, 7’li hesaplari ugruna Türkiye’nin iç ve dis dinamikleriyle küresel hedeflerini görmezden gelmektedir. Bilhassa siyasi ihanetin iki öncü atlisi olan CHP ve IP, geleceklerini HDP’ye raptetmislerdir. Iki yol arkadasi, her ne kadar gizlemeye çalissalar da HDP’yi siyasi ortakliga tasimak için sabirsizlanmaktadir. Ikballerini yedisi bir yerde olusumunda gören diger partikül partiler de bunlarin pesine takilmistir. Muhtemel bir iktidar degisikliginde, devlet yönetiminin kapilari PKK’nin siyasi acentesine açilmis olacaktir. Bölücü terör örgütü bu sayede devletin gizli bilgilerine erismis olacaktir. En kötüsü de, yedisi bir yerde marifetiyle PKK siyasi mesruiyet zemini elde etmis olacaktir. Zillet ittifakinin ana hedefi, adi konmamis bir sözde çözüm ve açilim sürecine kapi aralamaktir. Ancak zillet cephesi çok önemli bir hususu unutmaktadir: Türk milleti; iyiyle kötüyü, yalanla gerçegi ayirt edecek ferasettedir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile