Mhp’li Yeniçeri’den Sisi Yorumu: 1 Dakika 32 Saniye Dayanabildim

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun, 28 Şubat Komisyonu’nda dinlenmesi ile ilgili, “Sadece 1 dakika 32 saniye tahammül edebildim.

Etik, estetik, edep, adap değerlerinde dumura uğrama ihtimali yüksekti. Hemen dışarı çıktım.” dedi.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş ve bazı komisyon üyeleri, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Sisi lakaplı Seyhan Soylu’nun, 28 Şubat Komisyonu’nda dinlenmesi ile ilgili, “Sadece 1 dakika 32 saniye tahammül edebildim. Bunlar kaldılar ama...” diyerek diğer komisyon üyelerini gösterdi. Bu sırada Komisyon Başkanı Nimet Baş gülerek, “Bunlar, derken… Mecburduk.” diyerek karşılık verdi. Tekrar söz alan Yeniçeri, “Etik, estetik, edep, adap değerlerinde dumura uğrama ihtimali yüksekti. Hemen dışarı çıktım.” diyerek devam etti. 12 Eylül Alt Komisyonu Başkanı Naci Bostancı ise “Seni kim dumura uğratabilir, Özcan.” dedi.

Sohbet sırasında Özcan Yeniçeri, ‘derin devletin’ en güzel tanımının Mehmet Ağar tarafından yapıldığını söyledi.

Yeniçeri’nin, Ağar’ın, ‘Musul ve Kerkük’ün kaybedilmesinden sonra Türkiye’nin bir avuç toprak vermeme iradesinin adı’ şeklindeki tanımını hatırlatmasının ardından, başka masada oturan Çankırı Milletvekili İdris Şahin, “Özcan Bey de buna inandı.” diyerek laf attı. Nimet Baş ise “Özcan Bey, o andan itibaren 'derin devlet kalmalı' dedi.

” diyerek güldü. Baş daha sonra, “Yani, toprak kaybetmemekse, böyle bir kurgu varsa, bu iyi bir şeydir, dedi.

” diye ekledi.

Bir gazetecinin, 'Süleyman Demirel ile görüşürken zorlandınız mı?' şeklindeki sorusu üzerine Baş, “Hayır, herkes çok hazırlıklı gitmişti.” cevabını verdi. Bostancı ise “Millet, zaten 40 yıldır hazırdı.” ifadesini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile