Mhp Lideri Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı savcıların görev yerlerinin değiştirilmesini eleştirerek, “Savcı ve hakimlerden, emniyet güçlerinden bugünkü siyasi iktidar özür dilemeli” dedi.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Otel Lokanta Dinlenme Yerleri İşçileri Sendikası’nı ziyaret etti. Bahçeli, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. HSYK değişikliğine değinen Bahçeli, 2010 yılında yapılan HSYK, değişikliğinden örnek vererek, şunları söyledi:
“2010 yılında bir Anayasa değişikliği paketi hazırlanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirilmiştir. Bu anayasa paketi önce 29, sonra 28 madde üzerinde genel kurulda tartışılmıştır. Arkasından kabul edilen Anaysa değişikliği referandum yoluyla uygulanmaya geçecek bir sayıyla genel kuruldan geçmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi o zaman siyasi değerlendirmesinde bugün için çok isabetli olduğuna da inandığımız bir duruş sergilemiştir. Bu Anayasa değişikliği acil olmuştur, Mecliste temsil edilen partiler herhangi bir şekilde görüşülmemiştir. Bir uzlaşma zemini aranmamıştır ve sayısal çoğunluğunu dikkat alarak, Anayasa değişikliğini meclisten çıkarmıştır ama iki gizli gündemin ne olduğu halkımıza tam anlatılamamış, Adalet ve Kalkınma Partisi de anlatmamıştır. İşte bu iki gizli gündemin bir tanesi Anayasa mahkemesinin yapısı ve işleyişini yeniden düzenlemek, ikincisi ise yargıyı yönlendirebilecek hakim ve savcılar kurulunu oluşturmaya yönelik bir Anayasa değişikliğidir. Bugün ki iktidar 2010 yılında Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun bu şekliyle oluşmasını sağlayan, öneren ve bunun uygulanmasından yararlanan bir siyasi partidir ve iktidardır.”

“YASA DEĞİŞİKLİKLERİNİ YİNE RET EDECEĞİZ”
HSYK değişiklik teklifini reddedeceklerini ifade eden Bahçeli, “Şimdi aynı siyasi iktidar HSYK’nın bu etkinliğini, kendisinin önüne vesayetleri temizliyoruz derken, toplumsal intikamını cenabı Allah’ın büyük bir lütfu olarak tersine dönmüş, yolsuzluk ve rüşvetle boğulacak bir siyasi iktidarı kurtarmaya yönelen bir araç olarak topluma takdim ediyor. Onun için açık ve net olarak söylüyoruz. 2010 yılında bu anayasa değişikliğine Milliyetçi Hareket Partisi olarak tavrımızı net koymuş ve karşı durmuştuk. O günden bu güne kadar bu müesseseler iktidarın istismar konusu oluyor ise, şimdi de getirdikleri genel kurula sunacakları yasa değişikliklerini de yine ret edeceğimizi İstanbul’dan belirtmek istiyorum” diye konuştu.

“İKTİDAR, SAVCI VE HAKİMLERDEN ÖZÜR DİLEMELİ”
Savcıların görev yerlerinin değiştirilmesini eleştiren Bahçeli, “HSYK’da yolsuzluk ve rüşvetin hanedanlara kadar, bacanaklara kadar yayılmasını önlemek açısından dün faydalandıkları savcıları bugün teker teker temizlemeye çalışıyorlar. Bu da ayrı bir yanlıştır. Hakim ve savcıları bu kadar incitmemek bu kadar kötümser bir şekle takdim ederek istediğim zaman yararlanırım, istediklerimi ayıklarım mantığına toplumu düşünmemek lazımdır. Özellikle güvenlik konularında hayatını ortaya koyan, binlerce şehidimizi veren bir emniyet güçlerini operasyon öncesinde bizim eve gelmesinler diye kandırıp, gelme kararlığında olanları da sürmenin bir manası yoktur. O bakımdan savcı ve hakimlerden, emniyet güçlerinden bugünkü siyasi iktidar özür dilemeli herkesi yine tecrübesi ve birikimiyle olması gereken yerde değerlendirmelidirler” dedi.

“HAŞHAŞİ LAKABI YAKIŞTIRMAK ÇOK ÇİRKİNDİR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet içindeki paralel yapıyı Haşhaşi’lere benzetmesini de değerlendiren Bahçeli, “Türkiye’de hiçbir sosyal gruba, cemaate, inanmış kitleye Haşhaşi lakabını yakıştırmak çok çirkindir ve bu çirkinlikten Sayın Başbakan vazgeçmelidir. 10 yıldan beri beraber yürüdükleri Türkiye’de şimdi ne olmuşta Haşhaşi olduğunu fark etmiştir. Bu Haşhaşi nedir. Kendisi de Haşhaşi’leri ne kadar bilmektedir. O da ayrı bir konudur. Bu konuda kırıcı olmamak lazım. Yargıyı çalıştırmak lazım. Herkesi adalet önüne çıkarmak lazım. Adaletin verdiği karara da herkesin saygı duyması lazım” şeklinde konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi:
“İstanbul’dan söylüyorum. Bilal oğlunu yanına al karakola git, oradan savcıya uğra, oradan da yargının önüne çık. Beraat ederse kıymetli bir evladın var, kıymetini yine korusun. Suçluysa gereğini sen yap.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile