MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Anayasa Mahkemesi Artik Milli Güvenlik Sorunudur'

MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Anayasa Mahkemesi Artik Milli Güvenlik Sorunudur'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’nin artik milli güvenlik sorunu oldugunu söyleyerek, "Verdigi skandal hak ihlali kararlariyla iç baris ve huzur ortamini sarsan ve kaos üretim merkezi oldugunu teyit eden Anayasa Mahkemesi, tekrar ifade ediyorum ki ya kapatilmali ya da yeni bastan yapilandirilmalidir” dedi.

Bahçeli, MHP’nin kurulusunun 55. yili dolayisiyla ATO Congresium’da düzenlenen kutlama etkinligine katildi.

Etkinlikte 55’inci yil dolayisiyla hazirlanan iki kisa film gösterildi. Programda konusan Bahçeli, Türk dünyasi ekseninde yeseren ümitlerin her alana yayilarak milli vicdanda mahfuz tutulan Türk birliginin bu yüzyil içinde mutlaka gerçeklesecegini öngördüklerini ifade ederek, “Devir artik Türk devridir. Tarih, kültür ve ortak degerler etrafinda tezahür eden Türk kusagi ve Türk devri; adaletin, barisin, huzurun, güvenligin, refahin, istikrarin yakin gelecekteki cazibe merkezi ve sivrilen adresidir” ifadelerini kullandi.

MHP’nin Türk siyaseti ve milletinin ilerleyis kolu, istiklal kolcusu ve iftihar kutbu oldugunu söyleyen Bahçeli, “Parti enflasyonunun yasandigi günümüz Türkiye’sinde Milliyetçi Hareket Partisi köklü yapisiyla, kimlik ve kisilik kazanmis tecrübeli siyasetiyle dünyayi A’dan Z’ye Türkçe kavrayisiyla, hayati ve hadiseleri fikri kusatmasiyla milli gönüllerde taht kurmustur” diye konustu.



“Bay Zühtü, hak ihlali karariyla taltif ettiginiz cani polislerimizi yaraladi ve bir vatandasimizin da hayatina mal oldu"

Bahçeli, 6 Subat’ta Çaglayan Adliyesi önünde meydana gelen terör eylemini gerçeklestiren saldirganlara deginerek, “Çaglayan Adliyesi’ne saldiran ve kahraman polislerimizin zamaninda müdahalesiyle ölü ele geçirilen DHKP-C’li iki teröristin kimler tarafindan savunuldugu, bu alçaklardan birisinin cezaevindeyken yazdigi mektubu Mecliste okuyan CHP’linin kim oldugu desifre olmustur. Daha vahimi Çaglayan Adliyesi’nin önünde alni çatindan vurularak indirilen ve layigini bulan bir terörist lehine Anayasa Mahkemesi’nin 6 Subat 2020 tarihinde açikladigi hak ihlali kararidir. Anayasa Mahkemesi adalet ve hukuk ilkelerine savas açmistir. 6 Subat 2020 tarihinde hak ihlali karariyla ödüllendirilen DHKP-C’li terörist, tam 4 yil sonra hunhar bir terör saldirisi esnasinda hamdolsun imha edilmis, adalet bir nebze de olsa yerini bulmustur. Fakat Anayasa Mahkemesi haini hakli görmüs, Türk polisi de hak öyle degil böyle olur mesajiyla geregini yapmistir. Mahkeme baskani, utanmadan sikilmadan hala Anayasa Mahkemesi kararlarinin 153’üncü maddeye göre kesin oldugundan bahisle gerçek ve tüzel kisileri baglayacagini iddia etmektedir. Bay Zühtü, senin ve bir kisim üye arkadasinin aklayip hak ihlali karariyla taltif ettiginiz cani 6 Subat’ta terör saldirisina tesebbüs etti, polislerimizi yaraladi ve bir vatandasimizin da hayatina mal oldu. Haberin oldu mu? Bu rezaleti duydun mu?” ifadelerini kullandi.

“Anayasa Mahkemesi artik milli güvenlik sorunu haline gelmistir”

Anayasa Mahkemesi’nin artik milli güvenlik sorunu haline geldigini iddia eden Bahçeli, “Mahkeme baskani ve mahut üyeler devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlügünün, toplumsal huzur ve güvenligin muarizi haline gelmislerdir. Böyle gidemez, böyle bir mahkeme yapisi Türkiye’de yüksek yargi organlari içinde yer alamaz, almamalidir. Verdigi skandal hak ihlali kararlariyla iç baris ve huzur ortamini sarsan ve kaos üretim merkezi oldugunu teyit eden Anayasa Mahkemesi, tekrar ifade ediyorum ki ya kapatilmali ya da yeni bastan yapilandirilmalidir” dedi.



“CHP’nin yeni adresi Kandil’dir”

Anayasa Mahkemesi’nin adalet ve hukuka kesif bir cephe açtigi kanaatinde olduklarini söyleyen Bahçeli, sözlerine söyle devam etti:

“DEM’lenmis CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ni mevzi yapmasini, bölücü teröristlerin dayanak haline getirmelerini dis baglantili bir operasyon olarak degerlendiriyoruz. Yeminli Türkiye düsmanlari faaldir. Ülkemize operasyon çekilmektedir. 31 Mart 2024 tarihinde Türk milleti operasyon masalarina hesap soracaktir. Merkezi yönetimle uyumlu yerel yönetimlerin tesis ve tecellisi Türkiye’nin gücüne güç katacaktir. CHP’nin yeni adresi Kandil’dir. DEM, CHP’yi kafa kola almis, tehditlerle zincire vurmustur. Özgür Bey erkenden havlu atmis, nihayet çuvallamistir. Cumhur Ittifaki devlete sahip çikacak, vatana sahip çikacak, bayraga sahip çikacak, demokrasiye sahip çikacak, milli kaynaklara sahip çikacak, istiklale sahip çikacak, Türkiye Yüzyili’nin mimari olacaktir.”

“MHP, 100 maddelik yeni anayasa teklifiyle hazirligini çoktan tamamlamistir”

Gelecek dönemde gündeme alinmasini ve mutabakata baglanmasini temenni ettikleri 9 konu basligi oldugunu söyleyen Bahçeli, “Bunlar arasinda ilk sirayi yeni bir anayasa yazimi almaktadir. Milliyetçi Hareket Partisi, 100 maddelik yeni anayasa teklifiyle hazirligini çoktan tamamlamistir. Ikinci olarak, devlet ve toplum düzenini Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle tam manasiyla uyumlu hale getirecek yasal düzenlemeler yapilmalidir. Üçüncü olarak, nimet ve külfet dengesini isabetle kuracak bir vergi reformu hayata geçirilmelidir. Dördüncü olarak, Büyüksehir Belediye Kanunu, Belediye Kanunu, Il Idaresi Kanunu ve Köy Kanunu yeni ihtiyaçlar ve idarenin bütünlügü çerçevesinde ele alinmalidir. Besinci olarak, terörle mücadeleye eklemlenen ve bölücülügü etkisiz hale getirecek milli bir strateji olusturulmalidir. Altinci olarak, toplumsal siddete sifir tolerans gösterecek bir mücadele plani hazirlanmalidir. Yedinci olarak, etik ve ahlaki ilkeler kapsaminda toplumsal yozlasmaya sebep olan sosyal medya basta olmak üzere dizi filmlere, ekonomik sömürü çarkini döndüren firsatçilara, inanç istismarina çanak tutan merdiven alti yapilara etkin denetimler uygulanmalidir. Sekizinci olarak, basta Istanbul olmak üzere sehirlerimizin altyapisi güvenli hale getirilmeli ve mevcut riskli yapilarin dönüstürülmesine hiz verilmelidir. Dokuzuncu olarak da devlete yuvalanan, varligimizi ve birligimizi riske atan, hala aktif olan kripto damar ile FETÖ benzeri her türlü yapinin kararlilikla ve kesinlikle üzerine gidilmelidir” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile