MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Bu Zatin Ne Sözü Sözdür, Ne De Siyaset Anlayisi Millet Ve Ülke Yararinadir'

MHP Lideri Bahçeli Açiklamasi 'Bu Zatin Ne Sözü Sözdür, Ne De Siyaset Anlayisi Millet Ve Ülke Yararinadir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun siyasi hincina yenildigini, menfaat hirsina boyun egdigini, akli ve zihni melekelerinin mefluç hale geldigini belirterek, “Bu zatin ne sözü sözdür, ne de siyaset anlayisi millet ve ülke yararinadir” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) partisinin grup toplantisinda gündeme dair açiklamalarda bulunan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, demokrasinin var olabilmesi, islevsellik kazanabilmesi, hak ettigi itibara kavusabilmesinin sözle degil, öz ve içerik açisindan benimsenmesiyle mümkün oldugunu belirterek, “Bunun vasitasi da, sosyal ve siyasal yapida düsünce açisindan dogal görülen farkliliklara saygi duyularak mesruiyet ve hukuk alani içinde kalmak kaydiyla serbestçe ifade edilmesidir. Türk demokrasi tarihine bu zaviyeden baktigimizda, nükseden bunalimlarin kökeninde, saglikli ve dengeli bir iktidar-muhalefet iliskilerinin kurumsallasmamasi yatmaktadir. Böylesi bir ortamin yoklugu, bir yandan siyasî sistemin çözüm ve deger üretme kabiliyetini ortadan kaldirirken öte yandan mesruluk ve çogulculuk tartismalarini da ister istemez beraberinde getirmektedir” diye konustu.

Türkiye’de demokrasinin temel zafiyetlerinden birisinin demokratik uzlasma kültüründen mahrumiyet, hedeflenen siyasi istikrarin tesisi yönünde ciddi bir engel olarak varolageldigini aktaran Bahçeli, “Partimiz yillardan beri, uzlasma kültürünün eksikligine vurgu yapmis, isbirligi, yapici muhalefet ve yol gösteren elestiriler ile yeni bir siyaset anlayisinin yerlesmesine önayak olmustur. Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi’yle artik yüksek hedefleri ihtiva eden yeni bir sayfa açilmis, böylelikle siyasi ve ahlaki uzlasmanin güzelliklerle dolu mecrasina geçilmistir. Cumhur Ittifaki’nin gayesi yeni sistemin ilke ve kurumlariyla olgunlasip köklesmesini temin etmek, bunun yaninda siyasetteki katiliklari yumusatarak kutuplasmalari törpülemektir” ifadelerine yer verdi.

MHP olarak, özellikle uzlasma kültürüne sahip olmayan ve kendine güç vahmetmeye baslayan siyasi partilerin toplumsal huzursuzlugu derinlestirdigine inandiklarini dile getiren Bahçeli, “Türk siyasetinin astigi zorlu merhaleler dikkate alindiginda, bu egilim siyasal anlamda bir geriye kivrilistan baska bir anlam tasimayacaktir. Türkiye’nin çok partili demokrasi tecrübesinde yetmis bes yili geride kalmistir. 1946’dan 2021 yilina uzanan bu zor ve sancili süreçte, demokrasi ve siyasi etik tartismalari da sürekli gündemdeki sicakligini korumustur. Bir ahlak ve fazilet rejimi olan demokrasinin yasayip gelisebilecegi manevi iklimin vazgeçilmez ihtiyaçlari, temiz ve namuslu siyasetin ahlaki temelleri ile demokratik mesruiyetin icaplari gibi ana sorunlar, bu tartismalarin merkezinde yer almistir” dedi.



“MÜHÜRLÜ KALPLER GÖRMESE DE TÜRKIYE’NIN BAHTI AÇIK, MILLI BIRLIK VE DAYANISMA RUHU DÜNE NAZARAN DAHA DA SAGLAMDIR”

Gelinen asamada Türkiye’nin 75 yillik yolculugunda, güçlü temellere kavusmasinda önemli mesafeler kat edildigini itiraf ve ifade etmek istedigini söyleyen Bahçeli, “Mühürlü kalpler görmese de Türkiye’nin bahti açik, milli birlik ve dayanisma ruhu düne nazaran daha da saglamdir. Amaci, ülkeye ve millete hizmet olan siyasetin ahlaki degerlerle bezenmesi bize göre bir mecburiyettir. Siyasetin ikbal araci olarak görülmesi ve demokratik rekabete dayali hizmet yarisi olan seçimlerin menfaat ve ihtiras yarisina dönüstürülmesi namuslu siyaset anlayisiyla örtüsmeyecektir. Bu tehlikeyi herkesin idrak etmesi ve ahlaki sinirlarda kalmasi zaruridir” degerlendirmesini yapti.

“GERÇEKTE DÜRÜSTLÜK PAHALI BIR MÜLKTÜR, ZILLETE DÜSMÜS UCUZ INSANLARDA ASLA DURMAYACAK, ASLA BULUNMAYACAKTIR”

MHP lideri Bahçeli, Türk halkinin aldatilmasi, umut tacirliginin kamçilanmasi, yalanin egemenlik kurmasi, halk dalkavuklugunun öne çikmasi ve demagojinin geçer akçe görülmesinin açikça millet iradesine fesat karistirmak oldugun ifade ederek, “Bunun adi da isin özünde ‘milli irade gasbi’dir. Nihayetinde milli iradeyi gasp etmek için hezeyandan hezeyana kosan palavraci siyaset meddahlarinin hala varligi, ahlaki temele yaslanan dürüst ve namuslu siyaset anlayisinin yeterince kök salamadigina isarettir. Gerçekte dürüstlük pahali bir mülktür, zillete düsmüs ucuz insanlarda asla durmayacak, asla bulunmayacaktir” açiklamasini yapti.

Yaptigi hatirlatmalarda kastinin, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 18- 20 Haziran 2021 tarihinde Gaziantep’te düzenlenen ‘Belediye Baskanlari Çalistayi’nin açilisinda konusan Kiliçdaroglu geçmis beyanlariyla ters düsmüs, yine baltayi tasa vurmustur” oldugunu belirten Bahçeli, “Ibn-i Haldun’un, ‘insan beyni degirmen tasina benzer. Içine yeni bir seyler atmazsaniz kendi kendini ögütür’ sözü adeta Kiliçdaroglu için özel söylenmis gibidir” dedi.



“BU ZATIN NE SÖZÜ SÖZDÜR, NE DE SIYASET ANLAYISI MILLET VE ÜLKE YARARINADIR”

Kiliçdaroglu’nun siyasi hincina yenildigini, menfaat hirsina boyun egdigini, akli ve zihni melekelerinin mefluç hale geldigini belirten Bahçeli, “Bu zatin ne sözü sözdür, ne de siyaset anlayisi millet ve ülke yararinadir” diye konustu.



“BU BELEDIYELER GÖKTEN ZEMBILLE INMEMIS VEYA KILIÇDAROGLU’NUN TEREKESINDEN ÇIKMAMISTIR”

Kiliçdaroglu’nun ülke nüfusunun yüzde 54’ünün CHP’li belediyeler tarafindan yönetildigi ifadesini hatirlatan MHP lideri Bahçeli, “Milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti, egemenlik yetkilerini ülkenin her noktasinda aracisiz, fasilasiz ve dogrudan kullanmaktadir. Kaldi ki CHP’li belediyeler devletin hükmü sahsiyetinden bagimsiz ya da özerk bir yönetim degildir. Bu belediyeler gökten zembille inmemis veya Kiliçdaroglu’nun terekesinden çikmamistir” ifadelerini kullandi.

“KILIÇDAROGLU’NUN AGZINDAKI BAKLA ZEHIRLIDIR”

MHP Genel Baskani Bahçeli, Kiliçdaroglu’nun nüfusun yüzde 54’ünün CHP’li belediyeler tarafindan yönetildigini muhatarali bir dille vurguladigini belirterek, sunlari söyledi:

“Bu bize göre potansiyel bir ayrimciligin, hatta devlet içinde baska bir devlet varmis gibi degerlendirme yapmanin diger bir seklidir. Kiliçdaroglu’nun agzindaki bakla zehirlidir. Belediye yönetimleri millete hizmetin ilk halkasidir. Belediye baskanlari da seçildikleri andan itibaren siyasi düsüncesi ve parti aidiyeti ne olursa olsun yörelerindeki herkesi kucaklamakla mükelleftir. Sehrinin emini ve emanetçisi olan belediye baskanlarinin baska türlü davranmasi ahlaki ve hukuki kesmekesliklere kapi aralayacak, ortam açacaktir.”

“KILIÇDAROGLU BILDIGIMIZ KADARIYLA HAZINE BULMADI, ORTAYA ÇIKAN FATURAYI DA CEBINDEN ÖDEMEDI”

Kiliçdaroglu, 11 Mart 2020’den 14 Haziran 2021’e kadar 4 milyon 550 bin haneye ayni yardim, 1 milyon 465 bin haneye nakdi yardim yaptiklarini, 1 milyon 200 bin hanenin borcu olmasina ragmen suyunu kesmediklerini, 150 milyondan fazla da maske ve dezenfektan dagittiklarini duyurdugunu animsatan Bahçeli, “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Dilerim ki, azimiz çok, eksigimiz yok olsun. Kiliçdaroglu bildigimiz kadariyla hazine bulmadi, mirasa konmadi, kendi adina darphane kurmadi, ortaya çikan faturayi da cebinden ödemedi. Ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza ne yapildiysa, ne verildiyse, helali hos olsun, devletimizin bütçe imkanlariyla, milletimizden toplanan vergilerle muhtaçlara ulasildi, yardim bekleyenlerin elinden tutuldu” diye konustu.



“BIZ DEMIYORUZ KI, BIR ELIMIZ YAGDA DIGERI BALDADIR AMA CHP YÖNETIMININ ANLATTIGI GIBI KÖTÜMSER BIR TÜRKIYE TABLOSU KESINLIKLE SÖZ KONUSU DEGILDIR”

CHP’li belediyelerin övünecek veya övülecek bir seyi olmadigini, aksine her belediye baskaninin görevinin geregini yaptigini ve Kiliçdaroglu’nun da böbürle böbürlene istismara yakayi kaptirdigini söyleyen Bahçeli sunlari kaydetti:

“Iste bu ayipli bir siyasettir. Biz hangi Kiliçdaroglu’nun sözüne itibar edelim? Hangi Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina inanalim? Covid-19 salgini boyunca, bir yanda gece yataga aç girenlerden sikâyet eden, yardimlarin yapilmadigindan dertlenen, yoksullugun ve issizligin artisindan bahseden Kiliçdaroglu’na mi kulak verelim; yoksa sayilari bes milyona yakin haneye ayni ve nakdi yardim yaptiklarini kasila kasila anlatan Kiliçdaroglu’nu mu ciddiye alalim? Hangi Kiliçdaroglu dogruyu söylüyor? Dahasi bu Kiliçdaroglu’nun kaç yüzü vardir? Türkiye’de 26 milyon 600 bin civarinda hanenin oldugu TÜIK’in arastirmalariyla belirlenmistir. Demek ki, bu hanelerin beste birine CHP’li belediyeler yardim etmistir. Merkezi hükümetin ve diger belediye yönetimlerinin muazzam desteklerini hesaba kattigimizda esasen ekonomik zorluklarin bütçe imkanlari nispetinde gögüslendigi anlasilacaktir. O zaman CHP yönetiminin sosyal ve ekonomik elestirileriyle ilgili tüm iddialari çürümüs olacaktir. Biz demiyoruz ki, hiç sorun yoktur. Biz demiyoruz ki, her sey güllük gülistanliktir. Biz demiyoruz ki, bir elimiz yagda digeri baldadir. Fakat CHP yönetiminin anlattigi gibi kötümser bir Türkiye tablosu kesinlikle söz konusu degildir.”

“BIZIM ASKIDA EKMEK KAMPANYAMIZI TENKIT EDENLER, ASKIDA FATURA UYGULAMASINA GEÇTILER”

Meseleleri kavrayan, Türk insaninin yaninda duran, nimette de külfette de vatandaslarla bir arada bulunan bir devlet yönetimi, bir Türkiye gerçegi olduguna vurgu yapan Bahçeli, “Kiskananlarin çatlamasi da dogal olarak beklenmelidir. Bizim askida ekmek kampanyamizi tenkit edenler, askida fatura uygulamasina geçtiler. Olsun, yapani alkislariz, bir magduriyetin dahi giderilmesinden memnuniyet duyariz. Millet için variz, millete hizmet askiyla doluyuz” dedi.



“SANATÇI KISVESINE BÜRÜNMÜS BÖLÜCÜLERE, TÜRKIYE MUHALIFLERINE BELEDIYE IMKANLARI PESKES ÇEKILMIS MIDIR?”

Devletin kasasi, milletin kesesi üzerinde hiç kimsenin istismar düzenegi kurmasina göz yummayacaklarinin altini çizen MHP Genel Baskani Bahçeli, “Kiliçdaroglu, bes CHP’li belediyenin 13 bin 338 sanatçiya yardim yaptiklarini da söylemis. Peki bu sanatçilar kimlerdir? Sanatçi kisvesine bürünmüs bölücülere, Türkiye muhaliflerine belediye imkanlari peskes çekilmis midir? Kiliçdaroglu’nun dost katalogunda isimleri yazili midir? Bu dost edebiyatinin da iyice suyu çikmistir” degerlendirmesini yapti.

“ACABA TERÖRIST DEMIRTAS KILIÇDAROGLU’NUN DOSTU MUDUR?”

Kiliçdaroglu’nun birlikte iktidar olmayi hedefledigi dostlari arasinda PKK’nin FETÖ’nün, DHKP-C’nin, dis güçlerin Türk düsmanlarini siralamasindaki yer neresidir sorusunu soran Bahçeli, “Demokrasilerde iktidara dostlarla degil milletle ulasilir. Bugün dost olanin yarin düsman olmayacagi garanti degildir. Dostuna güvenen sartlar degistiginde postuna dolacak samani da öngörmelidir. Acaba terörist Demirtas Kiliçdaroglu’nun dostu mudur? Terörist Karayilan Kiliçdaroglu’nun dost kategorisinde midir? Mesela Muharrem Ince de hala dost mu görülmektedir? Eski çamlardan bardak olmayacagina göre, Kiliçdaroglu’na tavsiyem aksamlari video çekip paylasmak yerine merhum Zeki Müren’in eski dostlar isimli sarkisini dinleyerek kendisini avutmasidir” açiklamasini yapti.

(Mustafa Cenik - Engin Yagci/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile