Mhp Lideri Bahçeli Adana‘da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘Ne yaparsan yap Sayın Recep Tayyip Erdoğan, eğer Milliyetçi iktidar olursa yüce divanın yoluna gideceksin" dedi.

Bahçeli, Adana‘nın Karaisalı ilçesinde MHP‘li Belediye Başkanı Babacan Durak‘ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Karaisalı Cumhuriyet Meydanı‘nda halka seslenen Bahçeli, 3 bin günü aşkıdır iktidarda olan AK Parti‘nin yoksul halka bir şey vermediğini ileri sürerek, ‘‘Hangi partiden olursanız olunuz, 8 yıllık AK Parti iktidarı döneminden önceki durumunuz nasıldı, şimdi nasıl. Bunun bir değerlendirmesini yapınız ve ona göre bu iktidara devam mı tamam mı demelisiniz. Bize göre ise durumunuz geriye

gitmiştir‘‘ dedi.

Seçimlere bütün vatandaşların katılması gerektiğini ve yüksek katılımlı bir seçim sonucunda bin yıllık kardeşliğin devam edeceğinin altını çizen Bahçeli, düşük katılımlı bir seçim sonuncu meşru olmayacağını ve seçim sonunda tüm Türkiye‘nin kararacağını söyledi. Seçimde sadece oy vermekle sorumlukları bitmeyeceğini kaydeden Bahçeli, sandıklara da sahip çıkılmasının şart olduğunu ifade etti. Kamu görevlilerin seçimlerin sağlıklı bir şekilde yapılmasın sağlamakla görevli olduğunu bildiren Bahçeli, ‘‘Valiler

devletin valileri olmalıdır. Devlet ebed müddettir. Hükümetler ve şahıslar geçicidir. Seçimlerde biz bunların takipçisi olacağız‘ şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan‘a yüklenen Bahçeli, "Üçüncü dönem iktidar olmada kendisinden hesap sorulacağını bildiği için korktuğu için Anayasa Mahkemesini şekillendirmiş, Hakimler Savcılar Kurulu‘na yeni yön vermiş, son günlerde de bol miktarda yandaş olabilecek insanları yargıya sızdırarak geleceğini garantiye alıp 8 yılın hesabından kurtulmaya çalışıyor. Ne yaparsan yap Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Karaisalı‘dan, milli mücadelenin başladığı yerden sesleniyorum. Eğer Milliyetçi İktidar olursa yüce divanın yoluna

gideceksin. O yol sana açıktır. İktidar yolu kapalıdır Allah‘ın izniyle. Bozkurtların nefesi sizin ensenizde dolaşacaktır" dedi.

Kendilerini arkasında 24 saat yayın yapan medya olmadığını da vurgulayan Bahçeli, bu yüzden vatandaşlara dertlerini yüz yüze anlatacakların, 2 gün sürecek olan Adana ziyaretlerinde iktidar olma kıvılcımını Karaisalı ilçesinden başlattıklarını sözlerine ekledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, hükümetin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ile iddialar üzerine sergilediği tutumu Aytaç Durak‘a karşı göstermediğini savunarak, "Kayseri‘de gösterilen tutumun aynısını Adana‘da uygulanması lazım. Belediye Başkanına yapılan bu tutumu doğru bulmuyorum. Yargılama aşaması bitince bunun değerlendirmesini net bir şekilde yapacağız" dedi.

Bahçeli daha sonra Ceyhan ilçesine hareket etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile