Mhp Lideri Bahçeli, Başbakan'la Görüşmeyi Reddetti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyet ve güvenilirlik katsayısının çok düştüğünü belirterek, "O nedenle böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum" dedi.

MHP Lideri Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan sizinle de görüşebileceğini söyledi. Böyle bir görüşme olabilir mi' sorusu üzerine Başbakan Erdoğan'ın samimiyet ve güvenilirlik katsayısının çok düştüğünü öne sürerek şöyle konuştu:
"O sebepten dolayı kendileriyle yapılabilecek olan görüşmeler sonrasında nasıl bir yalan ve iftirayla karşı karşıya kalacağımız belli değildir. O sebepten dolayı böyle bir görüşmeyi kabul etmeyi düşünmüyorum. Ancak tavsiyem şudur: Sayın Cumhurbaşkanı bu tür toplantıları yapmalıdır. Liderleri sayın Cumhurbaşkanı davet etmelidir. İster tek görüşmelidir, isterse grup halinde görüşmelidir. Ancak Başbakan'ın görüşmesiyle herhangi bir sonuç alınabileceği kanaatinde değiliz. Görev Cumhurbaşkanı'nda olmalıdır.
Cumhurbaşkanı daha soğukkanlı, daha analizci yaklaşımlarıyla dikkat çekmektedir son günlerde. O bakımdan böyle bir toplantıyı Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapmasında kanaatimce yarar vardır."
Bahçeli, 'Gediktepe'ye gitmeyi düşünüyor musunuz' sorusuna ise, "Birileri tarafından çizilmiş senaryoların MHP figüranı olmaz. Biz ne zaman nereye gideceğimlizi bilenlerdeniz" karşılığını verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile