MHP Lideri Bahçeli'den Yumruklarin Havada Uçustugu Meclis Oturumuna Iliskin Paylasim

Türkiye Isçi Partisi(TIP) Hatay Milletvekili Can Atalay için olaganüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yasanan olaylara iliskin X hesabindan paylasimda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Lideri Devlet Bahçeli, “Can Atalay konusu tamamiyla kapanmistir. DEM’lenmis CHP’nin maskesi bir kez daha düsmüstür” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, TIP’ten milletvekili seçilen Can Atalay’in vekilliginin düsürülmesi ile ilgili olarak olaganüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda yasanan olaylara iliskin X hesabindan paylasimda bulundu. Paylasiminda TBMM’nin Türkiye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulus süreci çetin mücadelelere sahne olmakla birlikte bagimsizlik özlemi çeken toplum veya milletlere de ilham kaynagi oldugu belirten Bahçeli, “Milli Mücadele’de sergilenen kahramanliklar, serpilen fedakarliklar esaret ve sömürü pençesinde kivranan cografyalara kuskusuz ruh ve umut vermistir. Türk milleti tarihin her döneminde zulme direnmis, zalimlere sesini ve sözünü yükseltmistir. Dogal olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi milli iradenin tecelligahi olmasi münasebetiyle elbette haksizliga ve saldiriya maruz kalmis soydaslarimizin ve din kardeslerimizin tercümani olmayi kararlilikla, hatta tarihsel bir sorumluluk suuruyla üstlenmistir” ifadelerini kullandi.

Paylasiminda Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas’in TBMM’deki hitabina da deginen Bahçeli, “15 Agustos 2024 tarihinde Gazi Meclis’te yaptigi muazzam seslenisini bu kapsamda ele almak lazimdir. O gün, dünyanin gözü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne çevrilmistir. Vatan kurtaran ve devlet kuran bir irade kudretinin Filistin davasina kucak açmasi, bu vesileyle Sayin Abbas’in tarihi nitelikli konusmasinin bölgesel ve küresel yankilarinin dogmasi hakikaten mühim ve müstesna bir gelismedir” açiklamasinda bulundu.

Paylasiminda TBMM’de yasanan olayli Genel Kurul’un son derece üzücü oldugunu vurgulayan Bahçeli, “Ancak 15 Agustos 2024 tarihinde dünyanin siyasi ve diplomasi agirlik merkezine yerlesen, tüm dikkatleri üzerine çeken Gazi Meclis’te bir gün sonra vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar maalesef bir gün öncesini gölgede birakmistir.. Hakkinda kesinlesmis mahkumiyet karari olmasina ragmen TIP’li Can Atalay’i cezaevinden çikarip Meclis’e tasimak isteyen siyasi provokasyon mekanizmasi bütün tahrik ve tertibiyle ortaligi karistirmistir. Kürsü masuniyetini maksatli ve marazi sekilde çarpitan TIP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasina kadar çikarmistir” dedi.

“Can Atalay konusu tamamiyla kapanmistir. DEM’lenmis CHP’nin maskesi bir kez daha düsmüstür”

Paylasiminda, MHP’nin Can Atalay meselesinin görüsüldügü Meclis oturumuna katilmadigini hatirlatan Bahçeli, “Nitekim Can Atalay konusu tamamiyla kapanmistir. DEM’lenmis CHP’nin maskesi bir kez daha düsmüstür. Anayasa’ya aykiri islem tesis eden, kendi içtihatlarini hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalasmis hak ihlali karari Türk milletinin iradesiyle çöpe atilmis, kanunsuzluga geçit verilmemistir. Çünkü DEM’lenmis CHP’nin, marjinallesmis TIP’in, PKK aparatlarinin, Türkiye ve Türk milleti aleyhine periyodik kararlar alan Anayasa Mahkemesi’nin nasil bir tezgahin faili olduklarinin apaçik desifresi görülsün istenmistir” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’nin gündeminde seçim yoktur”

AK Parti’nin emin, güçlü ve kendine güven duyan adimlarla mücadelesini sürdürecegine, 2028 seçimlerine kadar Cumhur Ittifaki çatisi altinda ihtiyaç duyulan zincirleme reformlari hayata geçirecegine inancim tam oldugunu söyleyen Bahçeli’nin, paylasiminin devami söyle:

“Ayrica tezahür eden önemli bir sonuç ise sudur: Cumhur Ittifaki’nin kurucularindan AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da geregini yapmis, takdire sayan bir durusla haksizliga, hukuksuzluga ve eskiyaliga müsaade etmemistir. Küçük ortak nerede diyenler agizlarinin payini almis, biz olmadan da milletimizin beklentisine müzahir bir karar alinmistir. Bunun yani sira dünkü oylama Türkiye’nin birinci partisi olarak AK Parti’yi tekraren isaret ve teyit etmistir. 31 Mart 2024 Mahalli Idareler Seçimlerinden sonra DEM’lenmis CHP’yi parlatanlar, “birinci parti, anketlerde açik ara önde” masalini devamli surette anlatanlar Can Atalay karariyla kara propagandanin silinip atildigina bizatihi sahit olmuslardir. Bilinmesini özellikle arzu ederim ki, Türkiye’nin gündeminde seçim yoktur. Herkes siyasi ve ideolojik hesabini bu sasmaz gerçege muvafik yapmak durumundadir. Küçük ortak diyerek bize karsi tariz dolu ifadeler kullananlara diyecegim odur ki, millet bizi nerede görmek istiyorsa biz oradayiz. Cumhur Ittifaki olarak yolumuza azim ve inançla devam ediyoruz”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile