Yılmaz Tankut , önergesinde " Son 8 yıldır mağdur edilen çiftçilerimize artık mutluluk çok görülmemelidir . Çiftçilerin 8 yıl önceki satın alma gücüne tekrar kavuşması lazımdır . Bu bağlamda hatırlatmak lazım gelir ki ; 2002 yılında 1 litre motorin almak için 2 . 5 kilo buğday satan üretici , bugün 1 litre motorin alabilmek için 6 kilo buğday satmak zorunda kalmıştır . Böylece 8 yıllık iktidarınız döneminde buğday üreticisinin satın alma gücü yarı yarıya azalmıştır . Bu tespit hemen bütün tarım ürünleri için geçerlidir . Buğday üreticisinin zarar etmemesi , borçlarını ödeyebilmesi , yeniden ekime yönelebilmesi için buğday müdahale fiyatının 70 kuruştan aşağı olmaması gerekmektedir . " dedi .
Muharrem Varlı da " TMO ' nun bir an önce harekete geçmesi ve üreticilerin beklentisi doğrultusunda bir piyasa oluşturması üreticilerimizin acil beklentisi haline gelmiştir . Geçen yıl açıklanan müdahale fiyatı maalesef çiftçilerimizi hayal kırıklığına uğratmış olup , bu yıl emeklerinin karşılığını alabilecekleri , borçlarını ödeyebilecekleri ve tekrar ekime yönelebilecekleri bir gelire sahip olmaları için buğday müdahale fiyatının en az 70 Kuruş olması lazımdır . " çağrısında bulundu . Varlı , TMO ' nun depolarının dolu olduğunu , bu konuda sıkıntı olabileceğine dikkat çekerek önlem alınmasını da istedi .
MHP Milletvekilleri Tankut ile Varlı , fiyat açıklamasındaki gecikmenin hangi gerekçelere dayandığını sorgulayarak açıklama da istediler . Buğday müdahale fiyatı geçen yıl 50 Kuruş olarak ilan edilmiş destek primi ise 5 Kuruş olarak belirlenmişti .