MHP'nin 'Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023' Toplantilarinin Ilki Bursa'da Yapildi

Genel Sekreter Ismet Büyükataman: 'MHP, bugüne kadar oldugu gibi saglam durusuyla, tartisilmaz vefasiyla, milli bekanin onuruna gösterecegi yüksek baglilikla dahili ve harici bedhahlara karsi kutlu mücadelesini sürdürecektir'.

MHP Genel Sekreteri Ismet Büyükataman, "MHP, bugüne kadar oldugu gibi saglam durusuyla, tartisilmaz vefasiyla, milli bekanin onuruna gösterecegi yüksek baglilikla dahili ve harici bedhahlara karsi kutlu mücadelesini sürdürecektir." dedi.

Partinin "Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 - Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler" temali genisletilmis bölge istisare toplantilarinin ilki Bursa'da gerçeklestirildi.

Büyükataman, MHP Bursa Il Baskanliginin ev sahipliginde Balikesir, Bilecik, Çanakkale, Eskisehir, Kütahya ve Yalova teskilatlarinin katilimiyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantida degerlendirmelerde bulundu.

Ekonominin hizla toparlanmasi saglanarak üretim, istihdam ve ihracat zincirinin daha saglikli yapiya kavusturuldugunu belirten Büyükataman, hizli karar alma süreçlerinin en iyi sekilde hayat buldugu Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin varliginin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin olumsuz etkilerinin yok edilmesinde Türkiye'nin en büyük gücü olduguna dikkati çekti.

Büyükataman, Türkiye'nin, sinirlarinin yani basinda olusturulmak istenen terör koridorunu Firat Kalkani, Zeytin Dali ve Baris Pinari harekatlari ile yerle bir ederek Türk düsmanlarina ummadiklari bir ders verdigini dile getirdi.

Silahli insansiz hava araçlarinin (SIHA), sinirlarin korunmasindaki önemine deginen Büyükataman, söyle devam etti:

"Türkiye'nin havada, karada ve denizde muktedir oldugunu tüm dünya görmüstür. Yardigimiz her kusatma ve bertaraf ettigimiz her bela, yeni ve daha büyük saldirilarin habercisidir. ABD'nin etrafimizdaki askeri üslerini artirmasi, terör örgütleri de dahil olmak üzere Türkiye karsitlarina olan silah ve mühimmat yardimlari, dost ve müttefiklik ruhuna uygun degildir. Önce bölgemizde, ardindan dünyada bir güç merkezi olma yolunda doludizgin ilerlerken bugüne dek önümüze çikan engelleri nasil astiysak bundan sonra da devlet-millet kucaklasmasiyla asacagimiza kimsenin süphesi olmamalidir. Türkiye, bölgesinde gerçeklesecek her türlü faaliyette ana aktör konumundadir. ABD, AB ve Rusya'nin, atacagi adimlarda bu gerçegi kabul ederek siyaset gelistirmesi kendileri adina faydali olacaktir çünkü Türkiye, rollerin yeniden dagitildigi cografyada asla bir figüran degildir."

Büyükataman, yasanan iç ve dis gelismelerin Türkiye'nin bekasina yönelen tehditlerin kaynagini, aktörlerini, metodunu ve boyutunu göstermesi bakimindan önemli olduguna isaret etti.

Iç siyasete de deginen Büyükataman, "Zilletin temsilcileri, beka düzeyindeki bu tehditlerin karsisinda yer almak yerine tehditlerin içerideki ayagi olmustur. Bu yüzdendir ki disaridakilerin her hamlesinde içeridekilerin destegi es zamanli olarak gelmektedir. MHP, bugüne kadar oldugu gibi saglam durusuyla, tartisilmaz vefasiyla, milli bekanin onuruna gösterecegi yüksek baglilikla dahili ve harici bedhahlara karsi kutlu mücadelesini sürdürecektir çünkü MHP, milli durusun simgesidir, sühedaya vefanin adresidir. Sevdamiz Türklük ve Türkiye'dir. Milli bekayi yasatmak, taviz vermeyecegimiz ilke ve inancimizdir." diye konustu.

Daha sonra MHP Grup Baskanvekili Muhammed Levent Bülbül, partinin Meclis'teki çalismalarina iliskin sunum yapti.

Toplantiya MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoglu ve Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Yenisehir Belediye Baskani Davut Aydin, Bursa Il Baskani Cihangir Kalkanci ile Balikesir, Bilecik, Çanakkale, Eskisehir, Kütahya ve Yalova illerinin temsilcileri katildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile