MHP Rize Il Baskani Ihsan Alkan Güven Tazeledi

MHP Rize Il Baskani Ihsan Alkan Güven Tazeledi

MHP Rize 14. Olagan Kongresi’nde mevcut Baskan Ihsan Alkan, yeniden il baskani oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize 14. Olagan Kongresi yapildi. Kongre sonucunda tek liste ile gidilen seçimin ardindan mevcut baskan Ihsan Alkan güven tazeleyerek yeniden il baskanligina seçildi. Ismail Kahraman Kültür Merkezinde gerçeklestirilen kongreye katilan MHP MYK üyesi Kadir Sekerci divan baskanligini yapti. Divan kurulunda ise, Yunus Emre Öztürk, Mehmet Ali Yilmaz, Recep Bakirci, Yüksel Kaleci ve Murat Kaçak yer aldi. Baskan Alkan, 113 oy ile tekrardan seçildi.

“Rize için yatip Rize için kalkmaya çalisiyoruz”

Açilis konusmasini yapan MHP Il Baskani Ihsan Alkan, “Göreve geldigimiz günden bu yana sehrimizin her bir karisini defalarca adimliyor, her bir hemserimize ulasmaya, sorunlarina çözüm üretmeye, Rize için yatip Rize için kalkmaya çalisiyoruz. Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli Bey bize bu görevi verdiginde, ‘Evladim, memleketinize gelin. Memleketin her kösesinde vatanini, milletini, bayragini, dinini ve devletini, gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seven ortak degerlerimiz etrafinda bulusan herkese milliyetçi, ülkücünün özünü anlatin. Bu memlekette, bu ortak degerler alinda birlesen herkes bizim kardesimiz. Hepsine ulasin ve milliyetçi, ülkücü hareketi Rize’de güçlü kilin’ talimatini verdi. Kutlu davamizi Rize’nin her bir ilçesinde, her bir mahallesinde temsil ediyor, emanet olarak aldigimiz Milliyetçi-Ülkücü Hareket sancagini Basbugumuzun deyimiyle kirletmeden, lekelemeden, yere düsürmeden tasimaya çalisiyoruz. Görev süremiz olan 5 yil içerisinde 1’i genel seçim, 1’i yerel seçim olmak üzere 2 seçim geçirdik. 2019 Mahalli Idareler Seçimi’nde ilimizde bulunan 3 ilçemizi tarihimizde ilk kez kazandirdik” diye konustu.



Il Baskani Üst Kurul Delegesi gösterilmedi

MHP Rize Il Baskanligi tarihinde bir ilk yasandi. Il Baskani olarak yeniden seçilen Ihsan Alkan, genel kurulda oy kullanmasi için gerekli olan üst kurul delegeligine kendisini yazdirmadi. Kendisini üst kurul delegelerinde yedek siralara yazdiran Alkan, kendisinin yazilmasi gerektigi yeri eski dönem il baskanlarindan Yahya Köse’ye devrederek vefa örnegi sergiledi. Alkan’in bu tavri MYK Üyesi Kadir Sekerci tarafindan açiklanirken salondaki katilimcilarca da büyük begeni topladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile