MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek Açıklama Yaptı

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, ''Uzun vadede tarım ve hayvancılık için modern bir politika uygulanmaz ise gelecekte tamamen dışa bağımlı bir ülke oluruz'' dedi.

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği ile İlçe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin daveti üzerine Suluova'ya gelen MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, besicilerle bir araya geldi.

Üreticilerin sıkıntılarını dinleyen Şimşek, üretim tesislerinde de incelemelerde bulundu.

Tarım ve hayvancılığın sorunlarını çözme adına hükümetin bir yıl önce üreticiye motorin desteği sağladığını, ancak bir yıl sonra et ithal etmeye başladığını öne süren Şimşek, ''Bu ne çelişkidir, bu besi sektörünü yok etmek anlamına gelir'' dedi.

Sektörün sorunlarını takip ettiklerini ve TBMM'de gündeme getirdiklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

''İktidar partisi bizleri dinleme zahmetinde bile bulunmuyor. Uzun vadede tarım ve hayvancılık için modern bir politika uygulanmaz ise gelecekte tamamen dışa bağımlı bir ülke oluruz. Tarım ve hayvancılık alt yapısı oluşmadan ülke olarak tam gelişmişlik sağlayamayız. Ülkemizde et tüketimi dünya ortalamasının çok altındadır. 1990 yılında 60 milyon olan hayvan sayımız bu gün 40 milyonlara düşmüştür. Biz tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek olan bir ülkeyiz. Buna göre bu sektör için destekleyici politikalar üretilmeli.' '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile