Mhp Yönetimi Ktb Başkanı Ünlü'yü Ziyaret Etti

Mhp Yönetimi Ktb Başkanı Ünlü'yü Ziyaret Etti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle, Kayseri Ticaret Borsasını ziyaret etti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Süleyman Korkmaz beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle, Kayseri Ticaret Borsasını ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü ile bir süre görüşen MHP'liler, et ithalatı ile ilgili görüş alış verişinde bulundu.
Ziyarette, ithal et konusuna değinen MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, hükümetin ülkedeki hayvancılığı desteklemesinin daha doğru olacağını bildirdi. Korkmaz, "Et Balık Kurumu kapandı. Ülkemize ithal et gelmeye başladı. Devlet neden tarım ve havyacılığı desteklemiyor da ülkemize ithal et geliyor bunu sormak lazım. MHP iktidarında direk besiciye, çiftçiye destek var. Neden Kayseri kalitesiz et yiyor. Avrupa ülkelerinde 375 TL olan kurban kesimi, Kayseri'de neden 800 ile 1000 TL arasında. Biz siyasi olarak değil bir vatandaş olarak bu sorulara cevap aramaya geldik'' şeklinde konuştu.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü'de MHP'lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kayseri'ye yurt dışından 2 çeşit et geldiğini belirten Ünlü, "Birincisi Et-Balık Kurumu tarafından Uruguay'dan getirtilerek Sivas ve Nevşehir illerindeki kasaplara ve marketlere veriliyor. İkincisi de pastırma ve sucuk yapımı için gelen et. Bu da Polonya'dan geliyor. Kesildikten 4-5 gün sonra ülkemize geliyor. Fiyatı 12 TL artı KDV. 29 Ekim'den itibaren de ilimize ithal et gelmeye başladı. Bu tarihten itibaren gelen etlerle birlikte stoklar oluştu. Stoklardan dolayı kurbana kadar et fiyatlarının düşeceği kanaatindeyim. Koyun etinde düşüş olmasını beklemiyorum. Çünkü koyun eti sadece Trakya bölgesine geldi. Hayvancılığın ölme sebepleri arasında köyden kente göç, süt fiyatlarındaki düşüş buna paralel olarak da yem fiyatlarındaki artış geliyor. Hayvancılığın gelişmesi için Kayseri'de süt entegre tesisi kurulması, genel olarak besiciliğin ayaklanması içinde sütçülüğün gelişmesi lazım" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile