Miad Basın Toplantı Düzenledi

İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş ve yönetim kurulundan bir heyet 18

İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş ve yönetim kurulundan bir heyet 18. Malatya Fuar ve Kayısı şenliklerine katılmak üzere Malatya'ya gelerek bir takım temaslarda bulundu..
Abdullah Gül Parkı'ndaki Park Sera Restoratı'nda düzenlenen basın toplantısına MİAD Başkanı Yunus Akdaş, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan Koçer, MİAD Yönetim Kurulu üyesi Hasan Yıldırım, Burhan Polat, Nihat Malatyalıoğlu, Mustafa Karacam, Şahin Nalbant, Kenan Işık katıldı.
İlk konuşmayı yapan İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı ve MİAD Genel Sekreteri Ahmet Turan Koçer, "Malatya'ya her geliş gidişimizde hayırlı bir işin takibi için geliyoruz. MİAD yaptığı işlerinden azını anlatan bir kurum. 1998 yılında Malatyalı işadamlarımız tarafından kuruldu. Bugün de Malatyalı işadamlarını bir araya getiren çatı görevi gören önemli bir görevi teşkil ediyor. MİAD kurumsallaşmasını tamamladı. Yönetim Kurulu, İstişare Kurulu, Genç MİAD Yönetim Kurulu gibi yapılanmalarını
tamamladı. Ülkeye ve Malatya'ya değerli katkıları olan bir yapısı var. Sadece bir ismi olan bir yapısı yok. En büyük avantajımızda akil kişilerle bir arada çalışıyor olmamızdır. Kurulduğu günden bugüne kadar her geçen gün üye sayımızla hem güçleniyoruz hem de zenginleşen bir yapıdayız. MİAD aynı zamanda gücünü kullanarak Malatya'da da önemli kazanımlar kazandırdı. Bunların başında Sevgi Evleri Projesi, Kardeş Okul Projesinde yer almıştık. Bu dönemde de Turgut Özal Tıp Fakültesi'ne tedavi için Malatya'ya
gelen hastalar için Konuk Evi Projeleri yer alıyor."dedi.
MİAD Yönetim Kurlu Başkanı Yunus Akdaş ise, "Yapılan işlerin mutfak bölümü çok önemlidir. Asıl iş orada yapılamaktadır. Mesela 7 tane Ahmet Koçer'e bağlı sekretarya var. Hepsi de pırıl pırıl insanlardır. Gelecekte bu insanlar ülkeye, Malatya'ya çok yararlı kişiler olacağına inancım tamdır. Bu gençlerin Malatya ile kaynaşması gerekiyor. Bizden sonraki neslin Malatya ile kucaklaşması gerektiğine inanıyorum. Zaten sizler bizleri yeterince tanıdınız. Nereler yapabileceğimiz veya yapamayacağımızı biliyorsunuz.
MİAD olarak her zaman 'bizi' kullandık, 'beni' hiç kullanmadık. İnşallah gelecekte de İstanbul'daki Malatyalıları hem ülkemize hem de Malatya'ya faydalı işler yaparlar" diye konuştu.
Malatya'da 2. üniversite kurulup kurulmamasıyla silgili soruya karşılık Akdaş, "Biz MİAD olarak üniversitelerin sayısına bakmıyoruz. Üniversitelerin niteliğine bakıyoruz. Bir kente 2 veya 4 üniversite olmuş bu önemli değildir. Önemli olan var olan üniversiteyi tam kapasite doldurmaktır. Daha İnönü Üniversitemizin öğrenci sayısı 25 binlerde. Bu sayıyı 40 binlere çıkaralım, mezun olan öğrencileri saygın kurumların üst düzey yöneticileri pozisyonunda görelim, daha sonra bu tür tartışmalara girelim. Biz
niteliğin artması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Örneğin maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize burs imkanı yaratmak için önemli bir çalışmayı tamamlamak üzereyiz. Bu çalışma, maddi durumu iyi olan kişiler istedikleri öğrenciler kendi bilgileri dahilinde burs imkanı sağlayacak bir projedir. Bu projeyle Türkiye'ye model olabilecek bir projedir."şeklinde konuştu.
(NA-Y)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile