Michael Jackson'un kişisel eşyaları

Popun kıralı Michael Jackson'un sıradışı hayatını ve yaşamından kesitleri gözler önüne süren kişisel eşyaları sergilendi.

"Michael Jackson: The Official Exhibition", adıyla O2 Arena’da Çarşamba günü açılacak olan sergiyle popun son kralının 250'den fazla özel eşyasını, hayranları yakından görebilme imkanı bulacak.

Payetli eldivenlerinden Rolls Royce’una kadar Michael Jackson’ın kişisel eşyaları Londra’da yeni albüm tanıtım konserlerini verdiği O2 Arena’da gösterime çıkacak.

Müze müdürü Robert Santelli sergiyle ilgili olarak “Artık konserler yok, artık o da yok ancak biz onun mirasına sahibiz” şeklinde açıklama yaptı.

Sergide kıyafetler, takılar, resimler, ödüller, enstrümanlar, sahne kostümleri ve 1983 yılında taktığı sol beyaz eldiven gibi ikonik eşyalar da yer alıyor. Ayrıca kendi el yazısıyla üzerinde hiçbir düzeltme yapılmamış olan “Beat It” gibi şarkı sözleri de sergileniyor.

California’daki Neverland çiftliğindeki eşyaların yanı sıra, serginin en göze çarpan parçalarından biri de Los Angeles’ta ünlü aktris Elizabeth Taylor’la kullandığı 1967 model Rolls-Royce Phantom.

Sergi Çarşamba günü gösterime girecek olan “Michael Jackson’s This Is It” isimli filmle aynı gün açılıyor. Müzisyenin yakın arkadaşı, aynı zamanda Oscar ödüllü Amerika’lı oyuncu Marlon Brando’nun oğlu Miko Brando da sergideki eşyaların bir araya getirilmesinde büyük rol oynadı.

Sergi, Londra’da 3 ay boyunca ziyaret edilebilecek. Ayrıca süresi sona erdikten sonra Avrupa dışında iki ülkeyi daha ziyaret edecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile