Mıcrosoft Imagıne Cup 2010'un Türkiye Finali Yapıldı

Dünya finalleri Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacak Imagine Cup 2010'un Türkiye finali 30 Nisan'da gerçekleştirildi

Dünya finalleri Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılacak Imagine Cup 2010'un Türkiye finali 30 Nisan'da gerçekleştirildi. Dünyanın en yetenekli yazılımcı, tasarımcı ve girişimci gençlerini bir araya getiren Imagine Cup yarışmasında bu yıl, Yazılım Tasarımı kategorisinde Türkiye'yi Erciyes, Galatasaray, İstanbul ve Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan grup BabyRC projesi temsil edecek.
Açıklamaya göre, bireylerin potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlayan yenilikçi teknolojiler sunan Microsoft'un, gençleri yaratıcı düşünmeye ve teknolojiden daha fazla yararlanmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği Imagine Cup 2010'un Yazılım Tasarımı Türkiye finali tamamlandı.
Gençler bu yıl, "Zorlu Problemlerin Teknoloji ile Çözüldüğü bir Dünya Düşleyin" teması çerçevesinde ve Birleşmiş Milletler Milenyum Hedefleri ışığında hazırladıkları projelerle yarıştılar. 30 Nisan'da Microsoft Türkiye ofisinde yapılan seçmelerde, finale kalan 5 ekibin projeleri arasından Yazılım Tasarımı kategorisinde Erciyes, Galatasaray, İstanbul ve Trakya Üniversitesi öğrencilerinden oluşan BabyRC projesi birinci oldu. Türkiye'yi Temmuz ayında Varşova'da temsil etme hakkını kazanan ekip, Erciyes
Üniversitesi Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mete Çelik danışmanlığında, bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencileri İbrahim Kıvanç, Yasemin Çelik, Burak Kanmaz ve Fatih Coşkun'dan oluşuyor.
Imagine Cup Türkiye birincisi BabyRC isimli proje, anne ve bebek sağlığında bilincin artması, hamilelik öncesi, hamilelik ve hamilelik sonrası dönemlerde doktor kontrollerinin düzenlenmesini amaçlıyor.
Türkiye finalinde ikinciliği ise Donacy isimli proje kazandı. Prof. Dr. Attila Gürsoy danışmanlığında çalışmalarını sürdüren Koç Üniversitesi bilgisayar mühendisliği öğrencileri Stefan Kirof, Orhan Yedilyıldız, Onur Özcan ve Dorukhan Çolak Donancy projesi ile, insanları toplumsal olaylara karşı duyarlılığını artırmak için sosyal ağların kullanımını ve bu alanlarda çalışan STK'larla bağış yapacak kişileri bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Üçüncülüğü ise Yrd. Doç. Dr. Süreyya Özuğur Akyüz danışmanlığında Bahçeşehir Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren CLEA(I)R isimli proje kazandı. Proje ekibi bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilgisayar ve matematik ile çevre mühendisliği öğrencileri Gizem Aktürk, Ünal Akyüz, Okan Kılıç ve Onur Yazıcı'dan oluşuyor. Karbon emisyonunu azaltmak için tasarlanan CLEA(I)R isimli proje bireylerin, kuruluşların gerçekleştirdiği etkinlikler nedeniyle açığa çıkan sera gazı salınımını azaltmak için
dinamik bir iş modeli sunuyor.
Imagine Cup Türkiye seçmelerinde birinci olan ekip üyelerine yarışmanın dört yıldan beri sponsoru olan Casper tarafından Nirvana notebook, ikinci ekip Casper Minibook ve üçüncü ekip ise LCD monitör hediye edildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı İpek Tunca ve Casper CEO'su Charlotte Lamprecht tarafından verildi.
Microsoft Imagine Cup 2010 Yazılım Tasarımı Türkiye finalinin jürisinde Microsoft Türkiye'nin yanı sıra, yarışmayı destekleyen UNDP, e-Tohum, Garanti Teknoloji, i-Con, THY, Veripark, Birim, Innova ve Deveload temsilcileri yer aldı.
Açılış konuşmasında Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen şunları söyledi: "Microsoft Imagine Cup yarışmasına Türkiye'den katılımların her yıl hızlı bir şekilde arttığına tanık olmak bizleri çok mutlu ediyor. Dünya çapında 67 ülkeden 250.000 öğrencinin başvurduğu Imagine Cup yarışmasında bu yıl Türkiye, 6.000 kayıtlı öğrenci ile üst sıralarda yer alıyor. Microsoft Türkiye olarak gençlerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini sağlayan teknolojiler sunmanın yanısıra, onları küresel yarışma
ortamlarına hazırlamaktan büyük bir keyif alıyoruz. Imagine Cup'ta daha önce de gençlerimizin çok başarılı projelere imza attığına tanık olduk. Microsoft Türkiye, sayısız proje ve programla gençlerimizi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edecektir. Burada dünya finaline katılarak ülkemizi temsil edecek genç arkadaşlarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Finale kalamayan ama çok sayıda parlak projenin sahibi olan gençlerimize ise bu yöndeki çalışmalarından asla vazgeçmemelerini
öneriyorum."
Casper CEO'su Charlotte Lamprecht ise şöyle konuştu: "Casper, 'Başarıyı Hayal Eden ve Tutkulu' 3 genç üniversite öğrencisi tarafından, Türkiye'ye en iyi bilgisayar şirketini kazandırmak için 18 yıl önce kuruldu. Bilişim teknolojilerinin bütün Türk halkı için başarının anahtarı olduğuna inanan üç genç çok çalıştı ve Casper'ı Türkiye'nin en büyük bilgisayar şirketi haline getirdiler. Microsoft'un 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' yaklaşımı çerçevesinde düzenlenen Imagine Cup'a sponsor olmaktan gurur duyuyor
ve kendimizi bu devrimin kilit oyuncularından biri olarak konumlandırıyoruz."

"PROJELERİN ESİN KAYNAĞI BM MİLENYUM HEDEFLERİ"
Yazılım geliştiren, bilişim teknolojileri ile çözüm üreten ve iş modelleri tasarlayabilen dünyanın en yetenekli öğrencileri, insanlığın dünya çapında karşı karşıya kaldığı en büyük sorunların çözümü için geliştirdikleri projeleri Varşova'da Imagine Cup 2010'un Dünya Jürisi'ne sunacaklar. Gençlerin hazırladığı projeler, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından belirlenen sekiz Milenyum Hedefi etrafında şekillendirildi.
Aşırı yoksulluk ve açlığın yeryüzünden silinmesi, herkese için ilköğretim olanağı sunulması, cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması, kadınların güçlü kılınarak, çocuk ölümlerinin azaltılması, hamile sağlığı konusunda gelişimin sağlanması, HIV/AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla etkin mücadele, çevre sürdürülebilirliğini güvence altına alınması, gelişim için küresel çapta işbirliği sağlanması olarak belirlenen BM Milenyum Hedefleri gençlere projelerinde ışık tuttu.

"IMAGİNE CUP'DA CAZİP ÖDÜLLER"
Dünya çapında gençleri küresel sorunlara teknoloji ile sorunlara çözüm bulmaya yönlendiren Microsoft Imagine Cup yarışması 8 yıldır yapılıyor. Türkiye en başsından beri bu yarışmaya katılıyor. Bugüne kadar 100'ü aşkın ülkeden 300 binden fazla öğrenci projeleriyle yarıştı. Her yıl başka bir ülkede düzenlenen dünya finalleri katılımcılara yeni ufuklar açarken, kamuoyunda da büyük bir yankı yaratıyor.
Bu yılın Temmuz ayında Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleşecek olan dünya finallerinde Türk öğrencileri müthiş bir uluslararası deneyimin yanı sıra cazip ödüller de bekliyor. Bu yıl 5 ayrı kategoride gerçekleşen Imagine Cup'ta toplam 200 bin dolarlık para ödülü dağıtılacak.
Yazılım Tasarımı alanında, dağıtılacak ödüllerin toplamı ise 40 bin doları buluyor. Kategori 1.sine 25.000 dolar, 2.sine 10.000 dolar, 3.süne ise 5.000 dolar ödül verilecek.
(YC-YC-E)




Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile