Microsoft'tan Marihuana Takibine Yardım

Yazılım firması, yasal marihuana satışını kontrolü ve takibi için teknoloji şirketi 'Kind Financial' ile ortak çalışma yapacak.

Dünyanın en büyük yazılım firmalarından Microsoft, yasal marihuana satışını kontrol ve takip amacıyla merkezi California'da bulunan teknoloji şirketi 'Kind Financial' ile ortak çalışma yapacak.

BBC'nin haberine göre, 'Kind Financial'ın 3 yıldır piyasada olan 'Agrisoft Seed to Sale' adlı marihuana takip yazılımı geliştirilerek, Microsoft'un bulut uygulaması üzerinden sunulabilecek.

'Kind Financial'ın firmasının üst yöneticisi David Dinenberg, uyuşturucu yasalarının uygulanması konusunda devlete sundukları hizmette Microsoft'un kendilerine yardımcı olacağını ifade etti.

Microsoft'un yalnızca devletin yasalarına uyum çerçevesinde platform sağlama konusunda katılım sağlayacağını belirten Dinenberg, ABD'de uyuşturucu satışının yasal olduğu 25 eyalette, kontrol ve takip amaçlı sistemin yaygınlaşmasının önemine dikkati çekti.

Öte yandan Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, devlet ile işbirliği içinde çalışan kuruluş ve işletmelere yasal görevlerini yerine getirmek için destek olmayı amaçladıkları bildirildi.

'Kind Financial'in kontrole tabi maddelerin yasalara uygun olarak yönetilmesi için resmi kuruluşlara yazılım ürettiği belirtilen açıklamada, Microsoft'un bu yazılımı 'Azure' adlı devlet bulut platformunda sunacağı ifade edildi.

ABD'nin 25 eyaletinde satışı yasal olan marihuananın satışı sadece 9 eyalette mevzuata uygun olarak takip ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile