Mide Balonu Operasyonunda Ölen Gençle Ilgili Tutuklanan Sekreter Tahliye Edildi

Mide Balonu Operasyonunda Ölen Gençle Ilgili Tutuklanan Sekreter Tahliye Edildi

Özel İçel Ortadogu Hastanesi’nde mide balonu operasyonu sirasinda hayatini kaybeden üniversite ögrencisiyle ilgili savcilik tarafindan delil karatma suçundan yürütülen sorusturmada gözaltina alinarak tutuklanan doktorun sekreteri mahkemeye yapilan itiraz sonucu tahliye edildi. İçel 8. Asliye Ceza Mahkemesi tutukluluga yapilan itirazi kabul ederek, Dr. D.E.’nin sekreteri S.A.S. için tahliye karari verdi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin Girne kentinde yasayan Ali Can Gül (22), Girne Üniversitesi Yazilim Mühendisligi Bölümü 3’üncü sinifta okuyordu. Ayni zamanda Limasol Türk Ocaginda amatör futbolcu olan Gül, yasadigi sakatlik sonrasi kilo almaya basladi.

Genç, sakatligi atlattiktan sonra kilo vermede sikinti yasayinca İçel’de midesine balon taktirmak üzere özel bir hastaneye basvurdu. Halasi ile 4 Haziran’da Mezitli ilçesindeki hastaneye giden Gül’e görüstükleri doktor tarafindan ertesi gün için randevu verildi.

5 Haziran’da halasi ile hastaneye gelen Gül, ameliyat bedeli için talep edilen 30 bin TL ücreti yatirdiktan sonra operasyona girdi. Operasyon basladiktan bir süre sonra halasina gencin hayatini kaybettigi bildirildi.

Halasinin durumu haber verdigi 50 yasindaki baba Hasan Gül, ilk uçakla İçel’e gelerek hukuki süreç baslatirken, gencin cenazesi otopsi islemlerinin ardindan götürüldügü Girne’nin Bahçeli köyünde gözyaslari arasinda topraga verildi.

Hayatini kaybeden üniversite ögrencisinin hastaneye gelisi ve sonrasinda yasananlarin yer aldigi kamera kayitlari da ortaya çikti.

Delil karartma iddiasiyla sekreter tutuklanmisti

İçel Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmada, ölümden sonra cesede müdahale süphesi doguran tespitler nedeniyle delil karartma iddialarina yönelik 7 süpheli gözaltina alinmis, operasyonu yapan Dr. D.E. ve kurulca tespit edilecek diger görevliler hakkinda ’taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan sorusturma için Saglik Bakanligi Mesleki Sorumluluk Kurulu’ndan sorusturma izni talep edilmisti. Gözaltina alinanlardan 2’si tutuklamaya sevk edilmis, tutuklamaya sevk edilenlerden Dr. D.E.’nin sekreteri S.A.S. tutuklanmis, diger 6 süpheli hakkinda adli kontrol karari verilmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile