Midyat Devlet Hastanesinde Bir Ilk Gerçeklestirildi

Midyat Devlet Hastanesinde Bir Ilk Gerçeklestirildi

Mardin’in Midyat Ilçe Devlet Hastanesi Yogun Bakim Ünitesine, Dahiliye Uzmani Doktor Mehmet Ata Çevik girisimleri ile Sürekli Renal Replasman Tedavi (CRRT) cihazi kazandirildi.

Mardin Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz, bu cihazla beraber halkin kendi ilçesinde, ulasim açisindan hiç sikinti yasamadan tedavisini olup rahatça eve gidebilecegini söyledi.

Yavuz, "Vatandasimizin hayir duasini almak bizim için en büyük tesekkürdür. Halkimizin en uygun sekilde saglik hizmeti alabilmesi için Saglik Bakanligimizin destekleri ile en iyi hizmeti alabilmesi için var gücümüzle çalismaya devam etmekteyiz’’ dedi.

Alinan bu cihazin hastane için çok önemli bir kazanim oldugunu belirten Dahiliye Uzmani Doktor Mehmet Ata Çevik, "CRRT, ciddi enfeksiyon, zehirlenmeler, kalp yetmezligi, böbrek yetmezligi gelisen genel durumu kötü olup normal diyaliz yapilamayan hastalarda tercih edilen ve hastalarin büyük yarar gördügü önemli bir tedavi yöntemidir. Bu tür hastalari daha önce sevk etmek zorunda kaliyorduk. Ancak bu cihaz belli merkezi yerlerde az sayida olmasi nedeni ile yer bulmada zorluk yasamaktaydik.

Hastane yönetimimizin destegi ile yogun bakim servisine kazandirdigimiz bu cihazla, bu tür hastalari, baska yerlere sevk etmeye gerek kalmadan tedavi edecegiz. Bu konuda katkisi olan Mardin Il Saglik Müdürü Uzman Doktor Saffet Yavuz hastane yönetimine Bashekim Yardimcisi Dt. Hüsnü Yildirim, Hastane Müdürü Beyazit Aslan’a, hastalarin takiplerini yapan saglik çalisani arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Midyat’a hayirli olmasini diliyorum’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile