Migren Hastaları Ücretsiz Botoks İle Tedavi Oluyor

Migren Hastaları Ücretsiz Botoks İle Tedavi Oluyor

Kronik migren ve baş ağrısı, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğinde ücretsiz olarak uygulanan botoks yöntemi ile tedavi ediliyor.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 10 yıldır uyguladıkları yöntem sonucunda kronik migrenli hastalarda kullandıkları botoksun 3 aylık sürelerle tekrarlanan enjeksiyonlarıyla migren ataklarının şiddetinin ve sıklığının ilk seanstan itibaren yüzde 40-50 oranında azaldığını belirtti.

Migrenin 20-40 yaş arası kadınlarda sık görüldüğünü dile getiren Prof. Dr. Ertuğrul Bolayır, hastalıkta özellikle zonklayıcı genelde yarım baş ağrısı, ışığa, sese ve kokuya karşı bir duyarlılığın söz konusu olduğunu ifade etti.

Bolayır, “En az 4 saat, en fazla 72 saat süren bir baş ağrısı türü. Akut migren tedavisinde normal bildiğimiz ağrı kesiciler verebileceğimiz gibi ay da birkaç ataktan fazla geçirildiğinde profülaksi dediğimiz yani uzun zaman süren bir tedavi uyguluyoruz." dedi.

“ÜCRETSİZ TEDAVİ YAPIYORUZ”

100'ün üzerinde migren hastasını tedavi ettiklerini dile getiren Prof. Dr. Bolayır, botoks ilacının, kas hastalarına belli bir miktarda uygulandığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Açılan dozu 8 saat içinde kullanmanız gerekiyor. Yoksa bir şekilde imha etmek zorundasınız. Biz imha etmiyoruz 8 saat içinde distoni hastalarına uygulayacağımız preparatın dışında kalan preparatı kronik migren ve kronik gerilim tipi baş ağrılarına uyguluyoruz. Bu ücretsiz bir hizmettir. Departmanımız 10 yıldır halka verdiği bir hizmetti. Bu şekilde kronik migren ve kronik gerilme gibi rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyor. Bizim bu 10 yıllık bilgi birikimimiz ve tecrübemizin yüzde 50 oranında bir başarı elde ettiğimiz göstermekte. Dünya genelinde yapılan çalışmalarda da yüzde 50’ye yakın bir başarı oranı vardır. Başarıyı nasıl sağlıyor migrende ki şiddeti ve sıklığını azaltarak. Bunun için birkaç seans yapmak lazım. Yaklaşık 2-3 ay geçmesi lazım toksinin yan etkilerinin olmaması için ve bu seansların peşine migrende ve sıklıkta bir azalma oluyor ki bu da hastalarda büyük bir memnuniyete yol açıyor."

İLK SEANSTA AĞRILARINDAN KURTULDU

15 yıldır kronik migrenden muzdarip olan 46 yaşındaki Atilla Dinçer, "Geceleri çok şiddetli baş ağrım oluyordu. Kriz geldiğinde başımı kollarımın arasına alıp sıkıyordum ama nafile ağrı geçmiyordu. Cumhuriyet Üniversitesi'nde botoks ile migrenin tedavisinin yapıldığını söylediler. 3 ay önce ilk seans uygulandı ve ağrılarımın sıklığı ve şiddeti azaldı. Ara sıra baş ağrım oluyor ancak dayanılmayacak kadar şiddetli değil." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile