Migros'un Ulusal Uzun Vadeli Kredi Notu En Yüksege Tasindi

Fitch Ratings, Migros Ticaret A.S.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan 'AAA(tur)'a yükseltti

Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.S.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan 'AAA(tur)'a çikartti.

Migros'tan yapilan açiklamaya göre, sirketin not görünümü "duragan" olarak belirlendi. Migros 2021 yilinin ilk 6 ayinda online yatirimlarinin yani sira, 140 yeni magaza açti ve cografi yayginligini artirarak yatirimlarini sürdürdü. Ayrica tüm operasyonlarinda ayristirici biçimde dijital dönüsümü gerçeklestirerek verimlilige önemli bir kaynak yaratti.

Uluslararasi kredi derecelendirme kurulusu Fitch Ratings, Migros Ticaret A.S.'nin 'AA(tur)' olan ulusal uzun vadeli kredi notunu en yüksek not olan 'AAA(tur)'a yükseltti.

Fitch Ratings, raporunda Migros'un borçlulugunun azaltilmasi ve FX riskinin kapatilmasinin neticesinde sirketin finansal risk profilinin önemli ölçüde iyilesmesinin not artisinda etkili oldugunu ifade etti.

Ayrica tüketici harcamalarinin dalgalandigi zamanlarda gelir ile marjlarin korunmasi ve sürdürülebilir pozitif serbest nakit akimi yaratilmasi da kredi notunu destekleyen unsurlar olarak açiklandi. Rapora göre Migros'un kredi notu, gida perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskilara karsi direnç saglayan, dijital dönüsümü gerçeklestirerek kendine özgü deger yaratma gücünü yansitiyor.

Raporda, Migros'un kapatilan kur riski, borçlulugu azaltma konusunda gösterdigi güçlü irade ve bunu açikça ortaya koymasi, gerçeklestirilen varlik satislarinin borçlulugun azaltilmasinda kullanilmasi, Migros'u sektörde farklilastiran, kendine özgü deger yaratma becerisi, güçlü online operasyonlari, markali ürün tedarikçileri ile olan kuvvetli iliskileri, genis ve rekabetçi fiyatli ürün çesidi ve serbest nakit akimi yaratmadaki kabiliyeti kredi notuna iliskin destekleyici faktörler olarak sayildi.

- Migros'un online satis kanallarindaki güçlü konumu rekabet avantaji sagliyor

Raporda Migros'un borçlulugunu azaltarak saglikli bir bilanço yapisina ulastigi belirtildi. Ayrica hem fiziki magazalari ve hem de online kanallardaki varligi ile pazar payi kazanmaya devam ettigi vurgulandi. Migros'un online satis kanalindaki güçlü konumunun ve bu kanalda pandemi döneminde iyice artan müsteri talebinin sirkete güçlü rekabet avantaji sagladigi ifade edildi. Fitch Ratings, ayrica Migros'un fiziki büyümenin yani sira daha az sermaye gereksinimi olan ve karli online satis kanalina yatirim yapma konusunda gösterdigi yaklasimin nakit yaratimini korumada ve riskleri azaltmada önemli oldugunu ekledi.

Fitch Ratings raporunda Migros'un online satis kanalindaki lider konumunun ve bu kanalda artan yogun müsteri talebinin güçlü rekabet avantaji sagladigi yer aldi. Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren Migros'un genis cografyada yayilim göstermesi ve çoklu kanal yönetimindeki basarisi ile sektörde ayristigi belirtildi.

Fitch Ratings raporunda Migros'un operasyonlarindan yaratilan nakit akisina dikkat çekilirken, sirketin borçlulugunun ve FX riskinin azaltilmasi neticesinde finansal risk profilinin önemli ölçüde iyilesmesinin not artisinda etkili oldugunu ifade edildi. Rapora göre Migros'un kredi notu, gida perakende sektöründeki pozisyonu ve rekabetçi baskilara karsi direnç saglayan kendine özgü deger yaratma gücünü yansitiyor. Sürdürülebilir pozitif serbest nakit akimi yaratilmasi da kredi notunu destekleyen unsurlardan biri olarak açiklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile