Mikro Kredi Sayesinde İş Hayatına Atıldı

Eskişehir‘de mikro krediden 700 TL kredi alan Fatma Güven evinin masraflarını çıkarmaya başladı.

Mikro kredi‘den 700 TL alan 4 çocuk annesi Fatma Güven (56), almış olduğu kredi ile ördüğü patik, evinde yaptığı tarhana, erişte sayesinde iş hayatına atıldı.

Mikro kredi sayesinde evinin ihtiyaçlarını karşılayıp, çocuklarını okutan Güven, "En büyük mutluluğum çocuğuma okul harçlığı verebilmek" dedi.

Yaklaşık 2 yıl önce 700 TL‘lik mikro kredi alarak iş yaşamına başlayan Fatma Güven, önce evinde el işi örgüler yapıp aldığı borcunu ödedi. Kredi notunu artıran ve 1000 TL‘lik yeni bir kredi alan Güven, şimdi ise 3 bin TL‘lik sermayeye ulaştı. Önceleri mikro krediyi bilmediğini, bir komşusunun önerisi üzerine müracaat ettiğini de ifade eden Güven, "Kredi denince bankalar aklımıza geldi. Ancak araştırma gereği duydum, incelediğimde böyle bir şey olmadığını öğrendim. Faiz sorunu olmayacağını, hanımların sözünün bir senet olduğunu söylediler. Başvurdum ve ilk etapta 700 TL aldım. Bu parayı ödedikten sonra 1000 TL‘lik yeni bir kredi aldım. Onu da ödedim. Sıfırdan başladım ve çok emek verdim" diye konuştu.

Bayanlara fırsat sunulduğunda çok güzel işler başarılabildiğinin en güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Güven, "Hiçbir geliri olmayan benim gibi bayanlar mikro krediye başvurup önce küçük kredi alsınlar. Bu krediyle ne yapacaklarsa yapsınlar. Yaptıklarını satıp öz sermayesini genişletmek isteyenler ise daha sonra ikinci kredi çekip işlerini daha da büyütebilirler" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile