Mikrokredi'ye Büyük İlgi

Trabzon Belediyesi'nin istihdam ve üretime katkı sağlamak amacıyla kadınlara yönelik olarak başlattığı mikro kredi projesinden bugüne kadar 125 kişi yararlandı

Trabzon Belediyesi'nin istihdam ve üretime katkı sağlamak amacıyla kadınlara yönelik olarak başlattığı mikro kredi projesinden bugüne kadar 125 kişi yararlandı. Proje kapsamında şimdiye kadar başvuruda bulunanlar 87 bin 500TL tutarında kredi verildi. Mikro krediden yararlanmak için 25 kişi ise sırada bekliyor.
Trabzon Belediyesi ile İş-Kur'un ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarından başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kadınların evlerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını amaçlayan mikro kredi uygulamalarına Trabzonlu kadınlar büyük ilgi gösterdi.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, düzenledikleri kurslara katılıp başarılı olarak sertifika almaya hak kazanan kadınlara yönelik başlattıkları mikro kredi uygulaması ile istihdam ve üretime önemli katkı sağladıklarını belirterek, " Uygulama sayesinde kadınlarımız evlerinde ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Şimdiye kadar bu projeden 125 kişi faydalandı. Mikro krediden faydalanmak isteyenlere 700 ile 1000 TL faizsiz kredi veriliyor. Bu güne kadar verilen kredi tutarı 87 bin 500 TL'dir. Mikrokredi verilen hak sahiplerine ürettikleri ürünleri satabilecekleri alanlar oluşturulması için yer oluşturulması çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile