Milas Akbelen'e Gelen Kiliçdaroglu, Iki Tarafa Da 'Yaninizdayim' Dedi

Milas Akbelen'e Gelen Kiliçdaroglu, Iki Tarafa Da 'Yaninizdayim' Dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Mugla’nin Milas ilçesine bagli Akbelen bölgesinde eylem yapan iki grupla görüstü. Kiliçdaroglu, hem santral sahasinin genisletilmesini istemeyen çevrecilerle hem de santral sahasinin genisletilip enerji üretilmesini isteyen taraflarla görüserek, her iki tarafa da ’yaninizdayim’ dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, yanindaki heyetle birlikte Milas’a bagli Ikizköy’deki Akbelen Ormani’nda bulunan kömür maden sahasinin genisletilmesiyle ilgili köylüler ve çevrecilere destek vermek için bölgeye gitti. Yol kenarindan bekleyen santral çalisani sendika üyesi yaklasik 500 kisi Kiliçdaroglu’nu pankart ve sloganlarla yanina çagirdi. Kiliçdaroglu, heyetle birlikte aracindan inerek santralde çalisan isçileri dinledi ve "Biz sizin yaninizdayiz" dedi.

Megafonu eline alan CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, "En ufak endiseniz olmasin, herkesin alin teri benim basimin üstündedir. Hiç kimsenin asiyla isiyle ugrasmak bizim görevimiz degildir. Herkesin asi ve isi olsun, herkes huzur içinde çalissin. Bizim en büyük arzumuz budur. Sizin her zaman yaninizda olacagiz bu bizim sözümüzdür. Her zaman her yerde sizin yaninizda olacagiz" dedi.



"Biz sonuna kadar sizle mücadele edecegiz"

Santral çalisanlariyla konustuktan sonra Kiliçdaroglu kurmaylariyla birlikte Akbelen Ormani’na geldi. Kiliçdaroglu ilk olarak yolda oturan çocuklarla görüstü. Kiliçdaroglu alanda toplanan köylülerin ve çevrecilerin yanina giderek yasananlari dinledi. Köylüleri dinleyen Kiliçdaroglu kisa bir konusma yaparak, çevrecilere ve köylülere ’yanindayiz’ ifadelerini kullandi. Kiliçdaroglu, "Sizin verdiginiz mücadeleyi yakindan takip ediyorum. Buraya gelis nedenim davayi yeni ögrendigim için degil. Buraya gelis nedenim, sizin bizzat mikrofonu alarak derdinizi anlatmaniza imkan saglamak. Benim Ankara’da konusmamin çok önemi yok. Sizin konusmaniz ve derdinizi anlatmaniz önemli. Sorunu yasayan, magdur olan sizsiniz. O agaç sadece sizin agaciniz degil 85 milyonun agacidir. Bu ülkede ormanin ne oldugunu, ekosistemin hepsini bilen biriyim. Bu orman sadece agaç degil, bu ormanda kuslar, kurtlar, kaplumbagalar ve binlerce canli var. Her birisinin hakkini hukukunu korumazsak o zaman görevimizi yapmamis oluruz. Agaci kestiginizde suyu kesmis olursunuz, agaci kestiginizde tabiati öldürmüs olursunuz. Agaci kestiginizde oksijeni bitirmis olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor ama bir avuç çete bunu bilmiyor. Ben bosuna mi 5’li çeteler diyordum. Bosuna mi 5’li çeteler bu milletin kanini emiyor diyordum. Siz sanmayin ki sadece burada oluyor bunlar. Türkiye’nin hangi cografyasina gitseniz benzer olaylar var. Siz direndiniz, direniyorsunuz. Kemal kardesiniz sizin yaninizda hiç endise etmeyin. Sonuna kadar mücadele edecegim. Sizin mücadeleniz siradan bir mücadele degil. Sizin mücadeleniz hak mücadelesidir. Hakkinizi istiyorsunuz, baska bir sey istemiyorsunuz. Hak mücadelesi bireysel bir mücadele degildir. Hak mücadelesi kolektif bir mücadeledir. Ormani koruyorsaniz bu mücadele bireysel mücadeleden çikip bir hak mücadelesine dönmüs oluyor. Size sözüm söz ben bu davayi sonuna kadar inceleyecegim. Davalarin hangi asamada oldugunu çok iyi biliyorum. Ben tekrar gelecegim. Allah’in günesi bedava ama o kullanilmiyor. Onun yerine kömür, dogalgaz kullaniliyor çünkü birileri kazansin diye yapiyorlar. Sanliurfa’ya da gittim orada da söyledim. Allah’in günesi bedava, 2,5 milyon dekar arazi duruyor. Üzerine günes panelini serdigin zaman bütün çiftçiye elektrigi bedava veriyorsun" diye konustu.



Çevreciler Kiliçdaroglu’nun aracini yumrukladi

Konusmasinin ardindan aracina yönelen Kiliçdaroglu çevrecilerden tepki gördü. Kiliçdaroglu’nun aracinin önünü kesen çevreciler, "Arabaya degil, barikata" slogani atti. Koruma aracini yumruklayan çevrecilerin aracin önünden çekilmemesi üzerine CHP Lideri Kiliçdaroglu, beraberindekilerle birlikte kesim alanina gitti ve bölgede inceleme yapti. Kiliçdaroglu Akbelen ormanlarini inceledigi esnada, çevreciler de ormana yürümeye çalisti. Müdahale ile karsilasan çevreciler uzun süre sloganlar atarak Kiliçdaroglu’nu bekledi. Incelemelerin ardindan Kiliçdaroglu aracina yönelmek isterken arbede yasandi. Koruma aracinin önüne oturan eylemciler, gözaltina alinanlar serbest birakilmadan gitmeyeceklerini söyledi.

Bunun üzerine aracin önünden zorla çekilen eylemciler koruma araçlarini ve Kiliçdaroglu’nun bindigi minibüsün camlarini yumrukladi.

Öte yandan, jandarma ekipleri tarafindan 3 günde gözaltina alinan 14 kisiden sadece 1 kisinin köylü oldugu, diger gözaltina alinanlarin ise baska sehirlerden gelen eylemciler oldugu ögrenildi. Gözaltina alinan 14 kisinin de serbest birakildigi yetkililer tarafindan bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile