Milas'ta gerçekleşen canlı yayında ilçenin tarihi, kültürü, doğası ve yöresel tat ve lezzetlerinin tanıtıldığı programın yönetmenliğini Dr. Abdullah Manaz, sunuculukları ise Mehtap Köse ve Murat Can Canbay tarafından yapıldı. Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ile Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ın ilçenin tarihi ve turistik yönlerini anlattıkları konuşmaları yanında Dibekdere'si MUZKADDER Derneğinin Davul Zurna, Çomakdağ Kızılağaç Köyü Folklor Ekibi ile Milas Folklor Derneği'nin yöresel oyunlarını sergiledikleri gösteriler, canlı yayına ayrı bir renk kattı. Canlı yayında Kız Meslek Lisesi'nin defilesi de büyük bir beğeni ile izlendi.
Programda ayrıca Muğla Üniversitesi, Milas Halk Eğitim Merkezi, Milas Kız Meslek Lisesi, Milas Sanatçılar Derneği, Çomakdağ Kızılağaç Köyü, Bafa Belediyesi, El Sanatları Ustaları, Milas Zihinsel Engelliler Derneği, Milas Halısı ve Zeytinyağımız ile ilgili girişimciler ile yöresel bitki, gıda ve yemeklerimizin bulunduğu stantlar açılarak ilçemizin tanıtımı yapıldı.
Belediyemizce açılan tanıtım standında ise Belediye Başkanı Muhammet Tokat belediyemizce gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları ve ilçemizin tarihi ve doğal değerleri ile ilgili bilgiler vererek, herkesi ilçenin tarihi güzelliklerini görmek için Milas'a davet etti.
18 Temmuz Pazar günü canlı olarak yayınlanan " Seyran" programının ardından Milas bugün yine bir canlı yayınla TRT Belgesel kanalında yer aldı.
İzmir'den canlı olarak yayınlanan Turkuaz programının içerisinde yaklaşık olarak yarım saatlik bir bölüm Milas'a ayrıldı. İlçedeki canlı yayın sunuculuğunu Çiğdem Taşdemir'in yaptığı programın ilk bağlantısında, Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı ilçenin genel bir tanıtımını yaparak Milas'ın turizmdeki hedefleri ile ilgili bilgiler verdi. Canlı olarak yapılan ikinci bağlantıda ise Belediye Başkanı Muhammet Tokat canlı yayının yapıldığı Hacıaliağa Konağı'nın tarihi ile Milas Belediyesi'nce sürdürülen restorasyon çalışmaları ile bilgiler verdikten sonra şunları söyledi: "Milas'ımız Bodrum'un yanı başında gelip geçilen bir nokta olmak istememektedir. Potansiyeli olan bir ilçe olarak sadece Bodrum'a gelen turistleri değil, kendi turisti olan turizm bölgesi olmak istemektedir. Bunun içinde önemli çalışmalarımız var. Şu anda üç sokak ve iki meydanımız ile Çöllüoğlu Hanı ve Arastamızda restorasyon ve proje çalışmalarımız devam etmektedir. İlçemizde 500'e yakın restore edilmeyi bekleyen tarihi bina bulunmaktadır. Bunlardan uygun olanları butik otel olarak turizme kazandırmak istiyoruz. Ayrıca tanıtım eksikliğimiz olduğunu biliyor ve bunu gidermek için çalışıyoruz. Hedefimiz ilçemizin turizmde hak ettiği yere getirebilmektir. Bunu yaparken elimizdeki tüm imkânları kullanıyoruz. Bugün bu canlı yayının yapıldığı Hacıaliağa Konağı'nda göreceğiniz üzere Turhan Selçuk Karikatürlü Evi olarak ta bu tarihi yapımız hizmet vermektedir. Burası sadece bir müze veya sergi yeri değil aynı zamanda çocuklarımıza karikatür kursu verilen bir eğitim yuvası olması bakımında ayrı bir öneme sahiptir. İlçemizin tanıtımı için iki günden bu yana ilçemizde çekim yapan ve bizleri canlı olarak ülkemizin ve dünyanın birçok yerine konuk eden TRT Televizyonu'na çok teşekkür ediyoruz"
Tokat'ın konuşmasının ardından ise Milas Sanatçılar Derneği Başkanı Mehmet Nergiz tarafından devam eden karikatür kursları ile ilgili bilgiler izleyicilerle paylaşıldı.
Turkuaz programının ilçeye ayrılmış son canlı bağlantısında ise Milas Halıları ile ilgili olarak Milas Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Berna Sevinç ve halıcı Türel Buldan bilgiler verirken ilçenin önemli değeri olan zeytinyağlarımızın tanıtımı ise işletmeci Ali Osman Menteşe tarafından yapıldı.
Milas Halısı Ve Kültürü Trt Belgesel'de Tanıtıldı
Milas'ın dünyaca ünlü halısı ve kendine has kültürü TRT Belgesel kanalında yayınlanan 'Seyran' adlı programda tanıtıldı.