Milas'ta Boga Güresleri Nefes Kesti

Milas'ta Boga Güresleri Nefes Kesti

Mugla Bogacilar Dernegi tarafindan boga güresi organizasyonu gerçeklestirildi. 50 boganin mücadele ettigi güreslerde, güres alani disina kaçan bogalar nedeniyle zaman zaman tehlikeli anlar yasandi. Davul zurna dinleyen boga ise etkinlige ayri bir renk katti.



Mugla Bogacilar Dernegi tarafindan Milas Yörük Obalari Kültür Dernegi’nin katkilariyla Milas Arena Sahasi’nda boga güresleri düzenlendi.

Tertip Komitesi’ni Kahraman Akar, Hüseyin Tahta, Levent Demir, Kemal Karabulut’un olusturdugu, Hakan Demirtas’in cazgirligini yaptigi güresler Bas, Basüstü, Basalti ve Deste gruplarinda gerçeklesti. Güresler sirasinda zaman zaman kaçan bogalar nedeniyle zor anlar da yasandi. Güvenlik amaciyla çekilen tel örgüleri yikan bogalar güres alani disina çikinca panik yasandi. Bogalar sahipleri tarafindan kisa sürede yakalandi. Bazi bogalarin ise davul zurna dinleme anlari güreslere ayri bir renk katti.

Güresler hakkinda bilgi aktaran Milas Boga Güresleri Tertip Komitesi Baskani Kahraman Akar, bu yil altinci güres etkinligini gerçeklestirdiklerini belirterek, “Daha önce Mumcular’da, Ören’de, Bafa’da güreslerimiz oldu. Bu etkinliklere biz aslinda boga güresi degil, boga baristirma etkinligi diyoruz. Bogalar yaylaya salinmadan önce bu tür organizasyonlarla biraraya getirilir baristirilir. Biz bunu festival havasina çevirdik. Yaptigimiz etkinliklerle de insaat çalismalari devam eden okullara, camilere yardimda bulunmaya çalisiyoruz. Bugün burada 50 boga güresecek. Güresler dörtlü gruplar halinde yapilacak. Yani bir boga 4 farkli boga ile güresecek. Toplam 14 ayri grup yaptik. Kaymakamlik basta olmak üzere birçok kurum, kurulus, sivil toplum örgütü adina hazirlanmis kupamiz var. Bu kupalar güres sampiyonlarina verilecek. Insallah seneye daha güzellerini yapacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile