Milas’ta Gıda Denetimleri

Milas’ta Gıda Denetimleri

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, özellikle turistik bölgelerimizden Güllük'te bulunan lokanta ve restaurantlarda 5996 Sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" kapsamında gıda denetimlerini sıklaştırdı.

Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Milas’ın gözde turistik bölgelerinden olan Güllük’te gıda denetimlerini sıklaştırdı. Güllük'te bulunan lokanta ve restaurantlarda 5996 Sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” kapsamında; Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan'ın da katılımıyla, ilçe müdürlüğü personellerinden Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan ve Ziraat Mühendisi Durmuş Çakır tarafından 27 Ağustos’ta Güllük'te 15 işletmenin denetimini gerçekleştirdi.

Denetlenen işletmeler, 5996 Sayılı Kanun kapsamında 17 Aralık tarihinden sonra İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı'nı alanların, ruhsat aldığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde, daha önceki tarihte ruhsat alanların ise 2013 yılının sonuna kadar “İşletme Kayıt Belgesi” almak için Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvuru yapma zorunluluğu olduğu konusunda bilgilendirildi.

Kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen işletmelere idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Denetimlerde ayrıca, mevzuata uygunluğunu sağlamamış işyerlerine eksikliklerini gidermeleri için süre tanındı. Süre sonunda eksikliklerini gidermeyen işyerlerine hem idari para cezası uygulanacak, hem de ilgili faaliyetleri sonlandırılacağı ifade edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile