Milas'taki Metruk Tuzlası Sulak Alanı'na Dolgu Yapıldığı İddiası

Milas'taki Metruk Tuzlası Sulak Alanı'na yapılan dolgu çevre halkının tepkilerine neden oluyor.

Boğaziçi Mahallesi Muhtarı İbrahim Köksal, bölgede gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında başta flamingolar olmak üzere bölgeye gelen göçmen kuşları görmek ve fotoğraflamak için çok sayıda ziyaretçinin geldiği alanın yok olma tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yaşanan tahribatın sulak alana büyük zarar verdiğini ve bölgede doğa katliamı yaşandığını belirten Köksal, "Bu bölgenin asıl sorunlarından biri Mazı Çayı. Bu bölgenin kirliliğine neden olan ve balık fabrikasından gelen bir çay var. İkisi de zehirli atıkla dolu. Afrika'da binlerce dolar verilip izlemeye gidilen kuşları burada seyrediyorduk. Şimdi bu olay onların ölümüne sebep oluyor" dedi.

Köksal, Mazı Çayı'ndan gelen atık suların yanı sıra bölgede balık çiftliği kurmak isteyen bazı kişilerce alana dolgu malzemesi döküldüğünü öne sürdü. Köksal, "Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı ekipler bölgede inceleme yaptılar. Burada alana dolgu malzemesi döküldüğünü tespit ettiler. Bu kötü görüntünün ortadan kaldırılması için çalışma yapacaklarını ifade ettiler. Bu alanı korumak için biz de elimizden gelen çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Köksal, bölgede bir an önce önlem alınmasını istediklerini dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile