Milas'tan Irak'a Süt Ürünleri İhracatı

Milas'tan Irak'a Süt Ürünleri İhracatı

Muğla'nın Milas ilçesinden Milas Group Süt Ürünleri Tesisi'nden Irak'a 2 milyon dolarlık süt ürünleri ihracatı yapıldı.

Milas'tan Irak'a 2 milyon dolarlık süt ürünleri ihracatı gerçekleştirildi. Milas'ın Menteş köyü yolu üzerinde 3 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Milas Group Süt Ürünleri Tesisi'nden Irak'a gerçekleştirilen ilk yoğurt ihracatında 16 ton tam yağlı yoğurt gönderildi.
Yapılan ihracatla ilgili olarak Milas Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Sami Temizel: "Milas Group'un Milas'ta 6 aylık bir mazisi var. Üretimimiz yoğurt, ayran, tereyağı ile başladı, peynirle devam etmek istiyoruz. Hem yurtiçine hem yurtdışı satışlarımız devam ediyoruz. Bugün Irak'a ilk tırımızı gönderiyoruz. Kaymaklı yoğurt, peynir, labne gibi istekler var, onları da devam edeceğiz. 2 milyon dolarlık bir anlaşma yaptık, bunu her yıl yüzde 20 gibi arttırmayı hedefliyoruz. Fuarlara katılacağız" dedi.
Temizel: "Bodrum büyük bir potansiyel hem insan kaynağı açısından hem de turizm merkezi olarak tüketim çok olduğu yer. Başta Bodrum olmak üzere Marmaris, Kuşadası, Yatağan, Milas ve Muğla'da yoğunlaşıyoruz. 3.5- 4 milyon TL gibi ciro hedefimiz var" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile