Mille Miglia Yarisi, Alfa Romeo'nun Zaferiyle Sonuçlandi

Yüzlerce klasik otomobilin katildigi yarista, bu yil 50 adet Alfa Romeo start alirken, 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport yarisi birincilikle tamamladi.

Mille Miglia yarisini, 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport birincilikle bitirdi.

Tofas açiklamasina göre, toplamda 1.800 kilometrelik tarihi dayaniklilik yarisi Mille Miglia tamamlandi. Sürücüler Roma-Brescia rotasinda gerçeklesen yarista, her meydan ve yerlesim birimi girisinde karsilandi ve yaris her yil oldugu gibi büyük bir coskuyla takip edildi.

Yarista, 50 adet Alfa Romeo start aldi. Alfa Romeo'nun "Heritage (miras)" departmani tarafindan desteklenen resmi takiminin tüm yaris otomobilleri bitis çizgisini geçti.

- Italya'nin dogal güzelliklerini ve Alfa Romeo'larin sürüs keyfini yasatan yollar

Verilen bilgiye göre, Mille Miglia'nin yaklasik 100 yildir bu kadar basarili olmasinin sirlarindan biri otomobillerin genelde bilinen yollarin disindaki benzersiz manzaralarda ve rotalarda boy göstermesi oldu. Rota, Italya'nin dogal güzelliklerini ve ayni zamanda Alfa Romeo'larin sürüs keyfini yasatan yollari izliyor.

Yarista ayrica 540 HP gücündeki Giulia GTA ve GTAm dikkatleri üzerlerine çekerken, Modena ve Reggio Emilia'nin ardindan Mille Miglia kisa süreligine Lombardiya'ya yöneldi. Sehir, Mincio nehri boyunca uzanan geçit töreniyle otomobilleri karsiladi.

- UNESCO Dünya Mirasi listesindeki Verona ve Brescia'ya varis

Yaris boyunca çok sayida insan konvoyun geçtigini görmek için sokaklara çikti. Mille Miglia, günlük yasamin devam ettigi sokaklari motor sesleriyle doldururken, otomobillerin geçisisine izleyicilerin alkislari da eslik etti. Konvoy geçerken, ülkenin kartpostal mükemmelligindeki güzellikleri bir baska güzellikle hareket ve canlilik kazandi.

Mille Miglia'ya taniklik eden Verona'daki büyük meydan Piazza Bra, Desenzano'dan Sirmione'ye ve Salo'ya kadar uzanan Garda Gölü kiyilarinda ölümsüzlesmeyi bekleyen birbirinden güzel manzaralar rotaya renk katti.

Stellantis Heritage Baskani Roberto Giolito pilotajindaki misafir araç Alfa Romeo 1900 Sport Spider Brescia'ya 16.30'da ulasirken konvoyun geri kalani onu takip etti. Kazanan ise Vesco ve Salvinelli ikilisinin kullandigi 1929 Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport oldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile