'Millet Kendisinin Hakim Olacağı Sistemi İstiyor'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, milletin gerçekten kendisinin hakim olacağı, demokrasinin bütün unsurlarıyla vücuda geleceği, yeşereceği, kendi kendini idare edeceği bir sistemi istediğini belirterek, ''Millet, tahakkümlerden, tasallutlardan, bürokratik ve askeri oligarşiden arınmış, gerçek demokratik kaidenin üzerine oturmuş, demokratik sistemle ileri bir Türkiye istiyor'' dedi.

Bakan Bayraktar, AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanlığınca Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen, ''Demokratikleşen Türkiye'de Siyasi Hareketler'' konulu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, dünyada demokratikleşmenin esas zeminini eski Yunan'da bulmanın mümkün olduğunu, daha sonra dünya sahnesinde Avrupa'daki sanayileşme, şehirleşme hareketleriyle başladığını, Osmanlı'da da izlerinin 1. ve 2. Meşrutiyet'le görüldüğünü anlattı.

Bayraktar, ''Arkasından siyasi partiler kuruldu ve kapatıldı. Arkasından Cumhuriyet kuruldu. Serbest Fırka kuruldu ve kapatıldı. Nihayeten 1922'den 1946'ya kadar demokrasi adına, demokratiklik adına ama tek partiyle ülkemiz yönetildi'' dedi.

Türkiye'de çok partili sisteme 1946'da geçildiğini hatırlatan Bayraktar, şöyle konuştu:''Türkiye'de demokratikleşme hareketinin öncüleri içerisinde üç büyük isim sayabiliriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, tabi onun yeri gönlümüzde ayrıdır. Ama demokrasi adına, demokratiklik adına Menderes, kellesini koltuğuna alarak bu bayrağı taşımıştır. Daha sonra millet adına, vatan adına 780 bin kilometrekare coğrafyanın bütün gözeneklerinden, bütün özelliklerinden özümseyerek, Türkiye'yi yüceltme adına mücadele veren Turgut Özal'dır. Bugün bizim liderimiz, hükümetimizin başkanı, başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı, bir lider, bir Türkiye Cumhuriyeti lideri, bir Türk dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan ne dedi, 'yeter, artık söz de karar da milletin' dedi. Biz böyle bir yoldayız, böyle gidiyoruz ve böyle de gideceğiz.''Bakan Bayraktar, 7 kez sandığa gitmenin ve 7 kez sandıktan şampiyon çıkmanın kolay bir iş olmadığını vurgulayarak, ''Bu, milletin ileri görüşlüğü, feyzi sayesinde, fakat liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde oluyor. Bu kutlu yol devam edecek. Kim ne derse desin, bu kalkınma devam edecek'' diye konuştu.

Çok partili hayata geçildikten sonra askeri müdahalelerle Türkiye'de ''milletin kendisini idare etme, milletin ruhunun, duygu ve düşüncelerinin idareye yansıması anlamında bir olgunun meydana gelmesi için devamlı bir ray döşendiğini, bir demir yolu yapıldığını'' söyleyen Bayraktar, ''Bu yoldan gideceksiniz, tek taraflı hazırlanan anayasalar ve devamlı milleti bir raydan yürütme gayreti. Artık millet bunu istemiyor'' dedi.

Bayraktar, ''Millet, gerçekten kendisinin hakim olacağı, gerçekten bu demokrasinin bütün unsurlarıyla vücuda geleceği, yeşereceği, kendisinin kendisini idare edeceği bir sistemi istiyor. Vesayet ibarelerinden, vesayet ifadelerinden, tahakkümlerden, tasallutlardan, bürokratik oligarşiden ve askeri oligarşiden arınmış, gerçek demokratik kaidenin üzerine oturmuş bir demokratik sistemle ileri bir Türkiye istiyor'' şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile