Milletvekili Açıkalın Suşehri Belediyesi'nde talepleri dinledi

Sivas AK Parti Milletvekili, Plan ve Denetleme Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'i makamında ziyaret etti. Millet

Sivas AK Parti Milletvekili, Plan ve Denetleme Komisyonu Başkanı Mustafa Açıkalın, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'i makamında ziyaret etti. Milletvekili Açıkalın'a Suşehri AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Açıkalın, Suşehri Belediyesi'nin çalışmaları hakkında Belediye Başkanı Sedat Sel'den bilgiler aldı. Başkan Sedat Sel şunları söyledi: "Ulaşımı, eğitimi ve sağlık alanlarında hükümetimizin yaptığı çalışmaları takdir ediyoruz. Sivas'ı İç Anadolu'nun gözbebeği haline gelmesi bizleri çok mutlu ediyor. Sivas'ın ilçeleri arasında hükümetimizin bizlere verdiği destekle Suşehri her geçen gün gelişmekte ve büyümekte. Tarımsal alanda hedefleri büyük ilçemizde büyük atılımlar yapmak için girişimlerimizi başlattık, modern tarımla ürün artışında hedeflerin de üzerine çıkarak Suşehri ürünlerinin dış pazarlara tanıtılması sağlanacaktır. Suyu bol ilçemizde içme suyu için arıtma tesisi yapımında kullanılacak 200 bin TL parayı ilçemize gelmesini sağlayan Milletvekilimiz Mustafa Açıkalın'a teşekkür ediyoruz. Yıllardır yine Kelkit Ovası'nda boşa akan suyun enerjiye dönüştürülmesi ile insanlarımız ilçelerinden göç etmez olmuştur. Yine ilçemizde Toplu Konut İdaresi'nin yaptığı birinci etap konutların tamamlanması ile ikinci etap konutlar için girişimlerimizi başlattık."

AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce ise yaptığı kısa konuşmada Milletvekili Mustafa Açıkalın'dan ikinci etap konutların yapımına yardımcı olmalarını istedi, Başkan Sedat Sel'den konutlar için yer tahsisinin yapılması için talepte bulundu. Rüstem Yüce, "Suşehri doğuyu batıya bağlayan çok önemli bir bölgede. Sanayisini ve tarımını geliştirirsek göçün önüne geçmiş oluruz. Şu anda tabelada yazan nüfus rakamını 50 bin olarak değiştirebiliriz." dedi.

Milletvekili Mustafa Açıkalın ise şunları söyledi: "Suşehri gezimizde gördüğüm burada her şey yolunda gidiyor. Birçok vilayette bile olmayan doğalgazı olan Suşehri eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve insanların yaşam alanlarının rahatlamasını sağlayan toplu konutları ile doğuyu, batıya bağlayan özelliği ile her geçen gün büyümekte. Kılıçkaya barajı ile gelecek nesiller artık bu güzelliklerin olduğu yerlerde yaşayacak. Suşehri tarımda yaptığı hamlelerle, hükümetimizin verdiği destekle, modern tarım sayesinde elde edilen ürünlerle pazarda yerini alırsa çok iyi olur. Dışardan ilçeye ne kadar para girerse zenginlik artar ve buranın gençleri dışarıda iş aramazlar. Hava limanı ve hızlı tren ile Sivas artık çok uzak bir vilayet olmaktan çıkmıştır. İşadamları ulaşımdaki kolaylıklar ile Sivas ve ilçelerine gelerek yeni yatırımlar yapmaktalar. Suşehri'nin içme suyunun arıtma tesisi için gerekli 200 bin TL'yi Suşehri'ne sağladık. Suşehri Belediyesi'ne destek olmaya devam edeceğiz."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile