Milletvekili Adayı Adıgüzel Ünye'de

CHP Ordu milletvekili adayı Mustafa Adıgüzel, seçim çalışmaları kapsamında Ünye ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Adıgüzel, beraberinde CHP Ordu milletvekili adayı Sebanur Delican Özdemir, CHP Ünye İlçe Başkanı İsa Maral ile birlikte Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk'ü sahibi olduğu gazete bürosunda ziyaret etti.

Adıgüzel, burada yaptığı açıklamada, 24 Haziran seçimlerinin belirleyici gücünün CHP olduğuna inandıklarını söyledi.

Seçimlerde CHP’nin takip edildiğini ifade eden Adıgüzel, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçimlerinde motor gücü hep biz olduk. Hep bizi takip ettiler. Hatta o dönem karşı çıktılar, daha sonra bizim vaatlerimizi uygulama noktasına getirdiler. Bu seçimde belli ki onlar bizi takip ediyorlar. Bu seçimde de belirleyici olan biz olduğumuzu düşünüyoruz."

AK Parti'nin 16 yıldır değinmediği sorunlara el atmaya çalıştıklarını savunan Adıgüzel, "Asgari ücretin 2 bin 200 lira olması, aile maaşı adı altında ev hanımlarını çalışan kabul edip geçim durumu uygun olmayanlara biner lira maaş bağlanması, üniversite öğrencilerine hem maddi kolaylık, hem öğrenim kolaylığı sağlanması, tarımdaki yenilikler ki, fındığın taban fiyatının en az 15 lira olmasını bahsediyoruz. Hep altı dolu şeyler." ifadelerini kullandı.

Adıgüzel, CHP'nin basın sektörüne yönelik çalışmalarına ilişkin de şunları kaydetti:

"RTÜK'te yukarıdan aşağı yeniden düzenlemeler yapacağız. RTÜK'te hem gazetecilerden hem diğer yayın organlarından, sendika temsilcileri koymayı düşünüyoruz. Orayı devlet güdümünden çıkarmak için özerkleştireceğiz. Yerel gazetelerde mali rahatlığı sağlamak anlamında bazı düzenlemeler yapacağız. Siyasi baskısından kurtarmak, daha rahat yazıp-çizecek hale getirmek istiyoruz. Bugün ki medyadaki tekelleşmenin önüne geçmek için bunlar gerekiyor."

CHP milletvekili adayı Özdemir ise, bu dönem Ünye'nin çok daha farklı olduğunu görebildiklerini belirterek, Ünye'nin bu defa biraz daha fazla "tamam" dediğini ileri sürdü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile