Milletvekili Alkayis Açiklamasi 'Milletimizin Her Ferdi Bizim Için Çok Kiymetlidir'

Milletvekili Alkayis Açiklamasi 'Milletimizin Her Ferdi Bizim Için Çok Kiymetlidir'

TBMM Insan Haklari Komisyonu üyesi AK Parti Adiyaman Milletvekili Mustafa Alkayis, 10 Aralik Insan Haklari Günü dolayisiyla bir basin açiklamasi yapti.

Milletvekili Mustafa Alkayis, kisi hak ve hürriyetinin kutsal oldugunu ve Anayasal güvence ile teminat altina alindigini belirterek, her bir vatandasin kendileri için kiymetli ve saygiya deger oldugunu dile getirdi.

Milletvekili Alkayis, “Insanoglu düsünme yetenegi sayesinde kendi ayaklari üzerinde durabilmeyi basarmis saygin bir varliktir. Milliyeti, cinsiyeti, maddi durumu ne olursa olsun dünya üzerinde yasayan bütün insanlarin sahip olduklari birtakim evrensel haklar vardir. Kanunlarla belirlenmis bu haklari insanoglunun elinden almaya hiç kimsenin yetkisi yoktur. Ortaya koydugumuz çalismalarin, verdigimiz mücadelenin amaci insanimizi daha da saygin bir konuma getirmektir. Türkiye Cumhuriyeti, kisi hak ve hürriyetine son derece önem veren ve bu alandaki yasalari hayata tatbik etme konusunda ciddi bir sekilde gayret gösteren güçlü bir devlettir. AK Parti Hükümetleri olarak, isbasina geldigimiz günden bu yana insan haklari konusunda çok önemli adimlar attik. Çikardigimiz kanunlarda insanimizin haklarini hep gözettik. Insan odakli hareket ettik. Çalismalarimizi bugün de ayni inançla sürdürmekteyiz.

Inanci ve düsüncesi ne olursa olsun, vatandaslarimiz bizim için çok kiymetlidir. Bugün ister köylü ister sehirli, ister kadin ister erkek, ister zengin ister fakir bütün vatandaslarimiz, devletimizin kendilerine saglamis oldugu firsatlarla çesitli makamlara gelebilmekte ve bulunduklari yerlerden daha üst mevkilere yükselebilmektedirler. Daima mazlumun yaninda olan ülkemiz, insan haklari konusunda izledigi basarili politikalarla dünyada birçok ülkenin de dikkatini çekmekte, birçok ülkeye örneklik etmektedir. En temel insan hakki olan yasamak hakki bugün Gazze’de ihlal edilmektedir. Insan hakki savunucusu olan kisi ve kurumlar ise bu zulme sessiz kalmaktadirlar. TBMM Insan Haklari Komisyonu olarak bu hak ihlallerini yakindan takip ediyoruz. Komisyon olarak Gazze’ye gitmek için gayretimiz devam ediyor. Herkesi bu soykirima karsi duyarli olmaya davet ediyoruz.

10 Aralik Insan Haklari Günü dolayisiyla, öncelikle ülkemizde ve dünyanin dört bir yaninda yasayan vatandaslarimizin insan haklari gününü kutluyor, bugünün dünyanin her tarafinda huzur ve adaletin tesisine vesile olmasini diliyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile