CHP Adiyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin mecliste Adiyaman’in sorunlariyla ilgili dile getirdigi konular üzerine AK Parti Milletvekili Ahmet Aydin söz aldi.
Milletvekili Ahmet Aydin, “Gözler Görmek istemezse ne yaparsaniz yapin, onu görmez. Bir sey konusurken elimizi vicdanimiza koymamiz lazim. Elbette eksiklikler olabilir. Dünya döndügü müddetçe insanlar çok daha iyisini ister. Ulasim konusu dediniz. Allah için, Adiyaman’a bu iktidar döneminde 5.4 milyar TL’lik ulasim ve iletisim yatirimi yaptik. 20 kilometrelik bölünmüs yolu 242 kilometreye çikarttik.
Türkiye’nin zamaninda 3. Büyük asma köprüsü olan Nissibi Köprüsü’nü Adiyaman’a bu iktidar yapti, biz yaptik. Bu gün sadece güncel maliyetlerle, pandemiye ragmen, ekonomik süreçlere ragmen Narince-Gerger Yolu devam ediyor. Yapamazsiniz dediler, basladik devam ediyor. Nissibi yolunu devam ettiriyoruz. Yine o bölgede Narince-Akincilar arasi köylerimize yapiyoruz. Sincik-Kahta arasi, Kahta-Adiyaman-Gölbasi arasi beton asfalt yapiyoruz. Gölbasi’ndan Pazarcik’a giden yoldan tutunda, Besni-Araban yoluna kadar bütün yollari bizler yaptik. Bu gün Adiyaman’da Çelikhan ile Malatya arasi 1940’li yillarda bahsedilen bir yoldu, o yolu bu iktidar yapti. Adiyaman-Çelikhan arasini projelendirdik, insallah onu da tamamlamak bize nasip olacak.
Adiyaman-Çelikhan yolunda karda kalan vatandaslarin arabasini itmemizin fotografini gösterdiniz. O gün zorlu kis sartlarinda tekeri zincirsiz olan araci itmek durumunda kaldik. Memleketin hangi noktasinda hangi vatandasimizin sikintisi varsa biz oraya gideriz” dedi.
Adiyaman’da 4 büyük baraj projesinin devam ettigini vurgulayan Aydin, “1280 hektarlik Çelikhan Ovasi’na Çelikhan tünelinden cazibeyle su götürüyoruz. O tünelde isik görünmek üzere. Bu gün 4 tane büyük baraj projesi devam ediyor. Çetintepe, Koçali, Gömükan, Kahta Büyükçay barajlari devam ediyor. Suanda 25 milyar Liralik insaat devam ediyor. Adiyaman santiyeye döndü. Nereye bakarsaniz bakin, sulama, ulasim, tarim, egitimde yatirimlarimizi görürsünüz” diye konustu.
Milletvekili Aydin Açiklamasi 'Adiyaman Santiyeye Döndü'
TBMM Milli Savunma Komisyonu Baskani ve Adiyaman Milletvekili Ahmet Aydin, Adiyaman’in hizmetle kendi iktidarlari döneminde tanistigini belirterek, “Adiyaman santiye alanina döndü” dedi.



















