Milletvekili Aydın’Dan Hukukçular Derneği‘ne Ziyaret

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, geçtiğimiz aylarda kurulan Denge Hukuk Derneği’ni ziyaret ederek, hukukçularla bir süre görüştü.

Aydın, Gümüşhane ve Bayburt’taki avukat ve hukukçuların bir araya gelerek kurduğu derneğin hukuk adına Türkiye’ye katkısının büyük olacağını belirterek derneğin yapılan hukuki düzenlemelerin topluma benimsetilmesi ve topluma anlatılması konusunda çok büyük hizmetleri olacağına söyledi.

Anayasa Mahkemesi, yüksek yargı, Türk Ticaret Kanunu, Torba Kanunu ve 170’e yakın kanunda değişikliklere gidildiğini ifade eden Aydın, “Türkiye’deki asıl sorunlardan birisi kanuni düzenlemeleri yaparsınız ama bunların hak nezdinde uygulamalarında problem vardır Bu tarzda sivil toplum örgütü olan hukukçu arkadaşların yer aldığı Denge Hukuk Derneği’nin de hükümetimizin de Türkiye’nin refah ve huzur içerisinde daha iyi nesiller ve daha iyi hukuksal altyapıyla yönetilmesi adına çıkarmış olduğu kanunları ve sivil örgüt mantığıyla anlatılmasında katkı sağlayacağını inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin bir kısım kalıplarla ve vesayet altında yönetilmesinin son bulduğunu ve ileri demokrasinin gerçekleşeceği, hukuki üstünlüğün hakim olacağı dönemleri yaşadığını belirten Aydın, “Bu günlerin tüm ülkemiz tarafından paylaşılarak yaşanmasını arzuluyoruz ve Bu dernek üyesi hukukçu arkadaşlarımızın da ülkenin geleceğine hukuki sistemin ileri düzeyde yaşanmasına verecekleri katkılardan dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Ziyarette Dernek Başkanı Avukat İsmail Taştan, Denge Hukuk Derneği‘nin baroya alternatif bir oluşum olmadığını belirterek faaliyetlerde baroyla birlikte hareket ettiklerini söyledi.

Gümüşhane ve Bayburt’taki avukatlarla beraber Türkiye’de hukuka katkı sağlama adına çalışmalar yaptıklarını kaydeden Taştan, sekiz yıl boyunca iktidarın önemli hukuki düzenlemeler yaptığını ve bu düzenlemelerin Türkiye’ye çok katkı sağladığı vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile