Milletvekili Badak: Yargıdaki siyasallaşma Mehmet Moğultay ve Seyfi Oktay dönemlerinde oldu

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, ülkenin demokratikleşmesi adına 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun tarihi bir fırsat olduğunu söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, ülkenin demokratikleşmesi adına 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. 12 Eylül'de halkın, sandıkta 'evet' diyerek yargıdaki kast sistemini kıracağını belirten Badak, böylece 30 yıl sonra 'Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğü'ne geçileceğini ifade etti.

Muhalefet partilerinin referandumda halka niçin hayır vermeleri hususunda net bir cevapları olmadığını belirten Badak, Cumhuriyet tarihinde yargı üzerindeki en büyük siyasallaşmanın CHP'li eski adalet bakanları Seyfi Oktay ve Mehmet Moğultay zamanında yapıldığını kaydetti.

Mehmet Moğoltay'ın, bir konuşmasında kadrolaşmayla ilgili 'MHP'lileri mi atayalım' dediğini hatırlatan Badak, referandumda evet çıkması için 12 Eylül tarihine kadar Antalya ve 19 ilçesinde ev ev, mahalle mahale, köy köy ve belde belde dolaşarak millet yararına olan anayasa değişikliği paketindeki maddeleri tek tek halka anlatacaklarını dile getirdi.

Badak, "Ülkemizin demokratikleşmesi için 12 Eylül'de yapılacak olan referandum çok önemli. Tarihi bir fırsat. Demokrasimizin ileri düzeye taşınması ve çıtasının yükselmesi adına çok önemli. Referandumda üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğü için evet diyelim." diye konuştu.

Referandumu, partiler üstü değerlendirdiklerini belirten Badak, anayasa değişikliğinin milletin talebi olduğunu dile getirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile